25 Nisan 2008 00:00

Paksüt: CHP’nin ödemesi usulsüz ise Hazine’ye gelir kaydedilir


Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Ali Feyyaz Paksüt, CHP’nin Kanaltürk’e para aktarmasının “kapatma davası ile ilişkilendirilmesinin zor göründüğünü” söyledi.
TBMM resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Paksüt, “Yasalara uygun aktarım yapılmadığı görülürse yaptırımları belli. Yani Hazine’ye gelir kaydedilmesi gibi. Bir kere öyle bir şeyin var olup olmadığını öncelikle görmemiz gerekir. Raportörün raporu bitecek, üyelere dağıtılacak. Bütün siyasi partilerin hesapları gibi CHP’nin de hesapları incelenecek” dedi.
Paksüt, bir gazetecinin, “Kapatma davası ile ilişkilendirilebilecek bir durum mu” şeklindeki soruya, “Kapatma davası ile ilişkilendirmek zor görünüyor. Çünkü, hesaplarında para harcamalarının yaptırımı belli. Böyle bir durumun tespiti halinde Hazine’ye irat kaydedilmesi gibi bir yaptırımı var. Usulsüz yapılan harcamalarda müeyyide bu. Kayıp trilyon davasında da yapılacak bir şey olmadığına karar verilmişti” yanıtını verdi.
Başkan Vekili Paksüt, Anayasa Mahkemesi’nin son yıllarda iş yükü hacminin çok arttığını ve tüm siyasi partilerin hesaplarını incelediklerini belirterek, “Bir kısım partiler var ki bazılarının meşruiyeti bile tartışmalı. Ama onların da hesapları var. Kural olarak hepsine bakılıyor. 2000’li yıllardan kalma hesapları olan partiler var. CHP’nin de, MHP’nin de ve iktidar partisinin de hesaplarına tek tek bakılacak” dedi.
367 yorumu
Gazeteciler, Paksüt’e Cumhurbaşkanı seçiminde TBMM toplanma yeter sayısının 367 olarak belirlenmesine ilişkin verdikleri karar sonrasında askerin telkininin etkisi olduğu yorumlarının yapılmasına ilişkin görüşünü sordu. Paksüt, bu konuda şunları söyledi:
“Yargının bağımsızlığına gölge düşürecek sözler. Ben bunu kabul etmiyorum. Bunu büyük bir hakaret olarak kabul ediyorum. 367 ile ilgili vicdanen ve hukuken bir karar verildi. Bu konuda telkin olduğuna şahit de olmadım, duymadım da. Bunu hakaret olarak kabul ediyorum. Genelkurmay Başkanı’nın bir açıklaması oldu. Biz yargı olarak Genelkurmay Başkanı’nın internet sitesindeki açıklamasına neden bir yorum yapalım ki? O açıklamanın mahkemeye bir etkisi olmamıştır. Sayın ana muhalefet liderinin de bir açıklaması oldu. Onun da bir etkisi olmamıştır. Diğer liderlerin de açıklaması oldu. Onların da bir etkisi olmadı. Genelkurmay’ın açıklamasının da diğer açıklamalara göre daha üstün bir tarafı yoktur.” (Ankara/ANKA)

Evrensel'i Takip Et