2 Nisan 2008 00:00
Yenimahalle Belediyesi herkesi mağdur ediyor
Tüm Bel-Sen Ankara 2 Nolu Şube Sekreteri Hüseyin Beker, son yerel seçimlerin üzerinden geçen 4 yılda Yenimahalle Belediyesinde yaşananları değerlendirdi.
Gerici ve rantçı bir anlayışla yapılan her işlemden para alınır hale getirildiğini söyleyen Tüm Bel-Sen Ankara 2 Nolu Şube Sekreteri Hüseyin Beker, Merkezi hükümetlerin maniplasyon ve desteğiyle özellikle AKPli belediyeler eliyle uygulanan kentsel dönüşüm projeleri tam bir kent katliamı ve yeni rant alanları oluşturarak mahalle ve kent sakinleri hem ekonomik, hem çevresel olarak mağdur edilmektedir dedi. Yenimahalle Belediyesi ana binasında Ahmet Duyarın yönetime geldiği 2004 yılında başlayan inşaatın 49 aydır sürdüğünü anlatan Beker, geçen 4 yılda çalışanlar lehine olumlu hiçbir adım atılmadığını kaydetti. Ahmet Duyarın Tüm Bel-Sen temsilci ve üyelerine karşı baskıcı tutumundan vazgeçmediğini belirten Beker, Başkanlık binasında temsilcilerimiz ve yöneticilerimiz çalıştırılmamakta, Mamak Çöplüğüne, Milli Eğitim Bakanlığına, Askerlik Şubesine gönderilerek üyelerle diyalogları engellenmektedir dedi.
Tüm Bel-Senin temsilcilik odasının boşaltılmasını eleştiren Beker, üyelerinin baskı yapılarak sendikadan istifa etmeye zorlandığını bildirdi. Çalışanların idareye yakın duran Bem Bir-Sen adındaki sendikaya üye yapıldığını belirten Beker, Bem Bir-Senin şu an belediyede yetkili olmasına rağmen çalışanlar lehine hiçbir faaliyete katılmadığını, aksine Tüm Bel-Senin olumlu çabalarını da baltaladığın söyledi.
Belediye çalışanları dururken, belediye hizmetlerinin özelleştirilerek kaynakların şirketlere aktarılmasını eleştiren Beker, Halkın her kesimine eşit, parasız ve nitelikli hizmet sunulması gerekir dedi. Beker, sürdürülen kentsel dönüşüm projelerinin durdurularak,meslek odaları ile birlikte bilime ve toplumsal yaşama uygun yeni bir kentsel projenin hazırlanması gerektiğini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et