09 Şubat 2012 10:42

Öğrencinin özel bilgilerini E-Okula girmeyen öğretmenlere soruşturma

ZONGULDAK Çaycuma’da öğrencilerin ailesi ve özel yaşamıyla ilgili soruların yer aldığı Risk ve İhtiyaç Değerlendirme Formu’nu (RİDEF) doldurmayıp E-Okula girmeyen Eğitim Sen yönetici ve üyelerine soruşturma açıldı. Haklarında soruşturma açılan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol ile Eğitim Sen üye

Öğrencinin özel bilgilerini E-Okula girmeyen öğretmenlere soruşturma
Paylaş

ZONGULDAK Çaycuma’da öğrencilerin ailesi ve özel yaşamıyla ilgili soruların yer aldığı Risk ve İhtiyaç Değerlendirme Formu’nu (RİDEF) doldurmayıp E-Okula girmeyen Eğitim Sen yönetici ve üyelerine soruşturma açıldı. Haklarında soruşturma açılan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol ile Eğitim Sen üyesi Gökhan Taner Günsan soruşturmaya tepki gösterdi.

İTİRAZIMIZI BELİRTTİK

İl eğitim denetmenlerine ifade verdiklerini belirten Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol,  “Milli Eğitim yetkilileri öğrencilerin ailesi ve özel yaşamıyla ilgili soruları cevaplamamayı suç olarak görüyorlar ki inceleme ve soruşturma başlattı. ADEY kılavuzuna; uygulama aşamalarında imamların okullarla ilişkilendirilmesi, eğitim emekçilerinin mesai sürelerinin belirsizleştirilmesi, öğretmenlere angarya görevler verilmesi, çocuğa ve aileye ilişkin elde edilen özel bilgilerin kimler tarafından görülebileceği ve ne kadar süreyle korunacağı, öğrencinin özel hayatını ilgilendiren bilgilerin kimler tarafından ne şekilde kullanılacağına ilişkin, fişleme işlemi mi yapılmak isteniyor gibi soru işaretlerinden kaynaklı itiraz noktalarımız vardı. Buna ilişkin görüşlerimiz kamuoyuyla paylaşıldı ve sendikamız genel merkezi tarafından Milli Eğitim Bakanlığına yazılan yazıyla da açıkça belirtildi” dedi. Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından hazırlanan dilekçeyi okul müdürlüğüne vererek niçin bu soruları yanıtlamadıklarını açıkladıklarını söyleyen Akyol “Dilekçelerimizde; RİDEF içerisinde çocuğun ailesinin özel yaşamına ve aile bireylerinin kişisel değerlerine ilişkin soruların da yer aldığını ve bu soruların Anayasanın bazı hükümlerince suç sayılacağı için bu soruları cevaplamadan söz konusu formu doldurmak istediğimizde ise E-Okul sisteminin onay vermediğini; bu nedenle söz konusu formların zamanında teslim edilmemesinin sorumluluğunun bize ait olmadığını belirtmiştik. Ayrıca   bu sorular arasında çocuğun devamsızlığıyla ilgili kimi soruların ise çocuğun güven duyabileceği bir ortamda bir psikolog ya da en azından rehber öğretmenle görüşmesi sağlanmadan cevaplanmasının mümkün olmadığı  belirtilmişti” diye konuştu.

Akyol, İlgili genelgede ortaya çıkan hukuksal ve İşlevsel olarak sorunlu olduğu tespit edilen uygulamaya ilişkin Eğitim Sen tarafından gerekli hukuksal ve örgütsel girişimlerde bulunulduğunu sözlerine ekledi.
(Zonguldak/EVRENSEL) 


ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SORULAR

“Anne, baba, kardeşler veya akrabaları arasında suç işlediği için cezaevinde kalan kişi var mı? Sıkça yalan söyler ya da hile yapar. Ev, okul ya da başka yerlerden çalar. Çocuğun ebeveynleri ya da başkaları tarafından cinsel, duygusal, fiziksel istismara uğradığına dair bulgular var mı? Ailede çocuktan başka bir çocuk ihmal ve istismar mağduru mu? Yakın zamanda aile içinde travmatik bir yaşantı oldu mu? Evinizde küslük veya tartışma yaşanır mı? Ortada çok önemli bir neden yokken, ne sıklıkta ailendekiler birbirlerine kızar, tartışma yaşarlar? Ailende fiziksel kavgalar çıkar mı?​”

ÖNCEKİ HABER

Sebep dinsizlik değil, sosyal hizmetin yokluğu

SONRAKİ HABER

Tayyip Erdoğan sessiz bir gençlik istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa