13 Şubat 2008 00:00

Yerel gazetenin çığlığı

Kars’ta günlük yayınlanan Çağdaş Kars Haber Gazetesi, iktidar partisinin bir milletvekiliyle ilgili haber nedeniyle baskı görüyor.

Paylaş

Kars’ta günlük yayınlanan Çağdaş Kars Haber Gazetesi, iktidar partisinin bir milletvekiliyle ilgili haber nedeniyle baskı görüyor.
Çağdaş Kars Haber Yazıişleri Müdürü Gümüşpala Kortağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak, AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır’ı konu alan “Kayıp Milletvekili Aranıyor” başlıklı haberin ardından devlet kurumlarının gazete üzerinde baskı oluşturduğunu ileri sürdü. Kortağ, Başbakan Erdoğan’a yazdığı mektupta, AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır’ın, Kars’a karşı umursamazlığına dikkat çekmek için gazetenin 28 Kasım 2007 günkü sayısının birinci sayfasını “Kayıp Aranıyor” ilanıyla çıkarttıklarını belirtti.
Bu haberin ardından devlet kurumlarının baskısıyla karşılaştıklarını savunan Kortağ’ın mektubunda Çağdaş Kars Haber Gazetesinin, 6 yıllık yayın hayatında hakkında 900 dava açıldığını, 899’undan beraat ettiğini hatırlattı. Süren tek davanın, Kars milletvekili Zeki Karabayır’ın ‘Kayıp Milletvekili’ haberinden dolayı açtığı dava olduğunu belirten Kortağ “Bu haberden sonra başımıza gelmeyen kalmadı” dedi.
Kortağ, yaşadıklarını mektupta şöyle anlattı: “Devlet kurumları üzerimize yönlendirildi, ekonomik olarak boğulmak istendik. Önce SSK geldi üzerimize. Daha önce prim borcundan dolayı resmi ilan yayınladığımız kurumlara yazı yazıp, ‘ilan paralarının borca karşılık kesilmesi’ni isteyen ve bizim de olumlu karşıladığımız talebin ardından, ‘Kayıp Milletvekili Aranıyor’ haberinden sonra bu kez bankalardaki gazetenin sahibi olan annemin hesaplarına haciz konuldu. ‘Borcunuz var, banka hesaplarına haciz konulması doğaldır’ diyeceksiniz. Peki, bankalara gönderilen haciz yazısında, benim adımın geçmesine ve benim hesaplarıma da el konulmasına ne demeli? Gazete annemin adına ve ben burada işçiyim.”
“Sırf muhalif olmamdan dolayı vekilinizin kurumları üzerimize saldırtması ve bizi ekonomik olarak bitirmek istemesi “susturmaya” yönelik tehditse, nafile çaba” diyen Kortağ, “Kars’a karşı ilgisizliğe tepkim hep sürecek” dedi. “Karslılar Erzurum yollarında sağlık nedeniyle öldükleri sürece, eğilmeyeceğim, biat etmeyeceğim. Milletvekili Karabayır’dan kaynaklanan üzerimdeki bu sindirme ve baskıdan, siz de birinci derecede sorumlusunuz. Eğer sizden güç almazsa, böyle bir baskı kurdurabilir mi üzerimde?” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Ücretsiz gazete yarışları

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa