5 Haziran 2007 00:00
dünyanın en şanslı insanı
Frane Selak...Yaşı 70in üzerinde bir emekli öğretmen. Hırvatistanda yaşıyor. Tam 7 felaketten kurtuldu, dünyanın en şanslı insanı oldu.
1962: Saraybosnadan kalkan, Dubronike giden trene bindi. Tren raydan çıktı ve birkaç vagon nehre düştü. Buz gibi suda 17 kişi boğuldu. Selakın kolu kırıldı ama kurtuldu.
1963: Zagrebte DC-8 tipi bir uçağa bindi.Uçak havadayken kapısı açıldı ve Selak aşağı düşen 20 kişiden biriydi. Kazada 19 kişi öldü! Selak saman yığınına düştüğü için yaralı olarak kurtuldu.
1966: Bindiği otobüs nehre uçtu. 4 kişi öldü, o birkaç sıyrıkla kurtuldu.
1970: Otomobiliyle giderken motor alev aldı. Kendini dışarı zor attı, aracın benzin deposu infilak etti.
1973: Otomobilinde meydana gelen patlamada saçlarının bir bölümünü kaybetti.
1995: Zagreb sokaklarında otobüs çarptı.Yaralı kurtuldu.
1996: Otomobil bir virajda Birleşmiş Milletlere ait kamyonla çarpıştı. Otomobiliyle uçuruma uçtu.O bir ağacın üstüne düştü, otomobili yandı.
2003: Frane Selak, piyangodan 1.3 trilyonluk ikramiye kazandı. Şimdi amacı kazasız belasız yaşamak.
Evrensel'i Takip Et