06 Mart 2012 10:10

BDP Mersin il örgütünde açlık grevi

BDP Mersin İl Örgütü binasında seçilmiş meclis üyeleri ve belediye yöneticileri, partililer son dönemde yaşanan Kürtlere yönelik siyasi soykırımı amaçlayan operasyonlara ve PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde tecridi protesto etmek için açlık grevi başlattı.Sendikalar ve siyasi parti temsilcilerinin kat

BDP Mersin il örgütünde açlık grevi
Paylaş

BDP Mersin İl Örgütü binasında seçilmiş meclis üyeleri ve belediye yöneticileri, partililer son dönemde yaşanan Kürtlere yönelik siyasi soykırımı amaçlayan operasyonlara ve PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde tecridi protesto etmek için açlık grevi başlattı.

Sendikalar ve siyasi parti temsilcilerinin katılarak destek verdiği açlık grevinde bir konuşma yapan BDP Mersin İl Eş Başkanı Musa Kulu, Kürtlere yönelik süren operasyonlara ve Öcalan üzerindeki tecrit koşullarına dikkat çekmek için basın açıklamaları ve açlık grevleriyle protesto ettiklerini söyledi. Yaşanan soruna dikkat çekmek için açlık grevi başlattıklarını anlatan Kulu, AKP hükümetinin politikalarının farklı olmadığını savaş politikalarında ısrar ettiğini belirtti. HDK Mersin Dönem Sözcüsü Müslüm Tank, BDP ile dayanışma içinde olacaklarını ifade ederek, AKP’nin sorunu çözmek yerine çatışmalı ortamın devam etmesini sağlayan politikalar yürüttüğünü söyledi. Tank, sorunun müzakereler başlatılarak halkın taleplerinin dikkate alınmasını istedi. EMEP Mersin İl Başkanı Mehmet Taşçı, yaşanan çatışmalı ortamın siyasi operasyon ve tecridin ülkenin birliğine, kardeşlik ve barışa hizmet etmeyeceğini belirtti. Taşçı, operasyonların durdurulmasını, yeni anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde halkın temsilcileriyle görüşülüp taleplerinin karşılanması gerektiğini söyledi. Mersin Kadın Platformu Sözcüsü Gül Durnaoğlu, ölümlere karşı, yaşanan savaşa karşı; özgürlükleri için mücadele eden kadınların mücadelesini selamladıklarını belirterek, Kürt halkıyla dayanışma içinde olacaklarını söyledi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hacettepe'de ırkçı saldırılar protesto edildi

SONRAKİ HABER

‘Amasra’da turizmin sonu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa