06 Mart 2012 12:37

‘Çocuklarımızın kanıyla tarih yazılmasına izin vermeyeceğiz’

Kadınlarımızın yüzü acılarımızın kitabıdır.   Acılarımız, ayıplarımız ve döktüğümüz kan;Karabasanlar gibi çizer kadınların yüzünü...Böyle diyordu Nazım; kadın deyince hep acı gelirdi akla çünkü ve gelmekte hâlâ... Oysa sevinçti kadın, umuttu... Ve her 8 Martt

‘Çocuklarımızın kanıyla tarih yazılmasına izin vermeyeceğiz’
Paylaş
Zehra Fırat

Acılarımız, ayıplarımız ve döktüğümüz kan;
Karabasanlar gibi çizer kadınların yüzünü...

Böyle diyordu Nazım; kadın deyince hep acı gelirdi akla çünkü ve gelmekte hâlâ... Oysa sevinçti kadın, umuttu... Ve her 8 Martta bir kat daha artardı umut, yeniden şahlanırdı. 8 Mart yaklaşırken İstanbul Sultangazili kadınlar yeni bir umuda hep beraber merhaba dedi. Emek Partisi (EMEP) Sultangazi ilçe örgütünün düzenlediği Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katılan kadınlar şarkılarla, türkülerle, halaylarla karşıladılar 8 Mart’ı...

4 Mart pazar günü düzenlenen etkinlik, 8 Martın tarihinin anlatılması ile başladı. EMEP Sultangazi İlçe Başkanı Çayan Çiçek, Dünya Bankasının 2012’yi “kadın yılı” olarak ilan etmesinin kadın emeğinin daha ucuza kullanılması amacı taşıdığını dile getirerek, sermayenin kâr hırsı için kadınlar üzerinden planlar yaptığını söyledi. “AKP Hükümeti bir zamanlar kaç çocuk doğuracağımıza karar verirken şimdi de doğurduğumuz çocukların ‘dindar’ olması yönünde açıklamalarda bulunuyor” diyen Çiçek; “Roboski katliamında 34 çocuk katledilirken hükümet neredeydi? Biz çocuklarımızın kanıyla tarih yazılmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

‘OĞLUM KATİL Mİ OLACAK?​’

Etkinlikte söz alan Türkan Kotankıran, “Mesai saatleri, esnek çalışma , sigorta vb. elbette önemlidir ancak şu süreçte acil olarak kadınların talebi ‘barış’tır.” dedi. Askere gidecek oğlu olduğunu söyleyen Kotankıran; “Oğlumun sağ geleceğinden endişe duyuyorum. Birini öldürüp katil mi olacak yoksa başına başka bir iş mi gelecek bilmiyorum. Bizim kadınlar olarak istediğimiz tek şey acil olarak bu ülkede barışın sağlanmasıdır” diye konuştu.

Mecliste tartışılan “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi” yasa tasarısını eleştiren Mehibe Güzelbağ; “Zaten mevcut sistemde hiçbir hakkı olmayan, başvurulan taleplerin ancak kadın öldürüldükten sonra değerlendirildiği günümüzde bu yasa kadınları daha çok ezecektir” diyerek tepkisini dile getirdi.

KIZLARIMIZ EĞİTİMDEN UZAKLAŞTIRILIYOR

Olcay Bayraktar Ozak ise “4+4+4 Eğitim Sistemi”nin kız çocukları için eğitimin önünde bir engel olduğunu söyleyerek, “AKP Hükümeti bu sistemle zorunlu eğitimi 12 değil 8 yıla indiriyor. Zaten kız çocuklarının okutulmadığı bir ülkede bu sistemle kız çocuklarımızın eğitimi engellenmeye çalışıyor. Biz kadınlar olarak çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmalıyız” dedi.

Etkinlikte Sultangazili genç kadınların sunduğu şiir dinletisi büyük alkış aldı. Ayten Mutlu’nun ‘Bir İsyanın Türküsü’ adlı şiirini seslendiren genç kadınlar, her yöreden kadınların sözcüsü oldu. Sultangazi Emek Gençliğinden Deniz Unay’ın da sahne aldığı etkinlik slayt gösterisi ve Koma Jildar’ın halaylarıyla son buldu.
(İstanbul/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da uyarı grevleri

SONRAKİ HABER

Gündelikçi kadınlar sendika istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa