8 Mart 2012 08:38

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde, kadınlara yönelik şiddeti protesto eden FEMEN üyesi kadınlar, saat 12.00'de Sultanahmet Meydanı'nda üstsüz eylem yaptı. Vücut ve yüzlerine şiddeti protesto eden makyajlar yapan kadınlara polis müdahale etti.

Kadınlar, kadın polislerin müdahalesi sonrası kol ve bacaklarından tutularak kaldırıldı. Polis aracına bindirilen FEMEN üyeleri Sirkeci Polis Merkezi'ne götürüldü.

Ukraynalı kadınlar buradaki işlemlerinin ardından yabancılar şube müdürlüğüne yollandı. (İSTANBUL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et