17 Haziran 2015 14:06

İş-Kur işçileri: Ramazan'da yine aç ve açıktayız

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından 'toplum yararına çalışma projesi' kapsamında çeşitli kurumlarda çalıştırılıp geçen haziran ayında işlerine son verilen 7 bin 286 işçinin eylemleri sürüyor.

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından 'toplum yararına çalışma projesi' kapsamında çeşitli kurumlarda çalıştırılıp geçen haziran ayında işlerine son verilen 7 bin 286 işçinin eylemleri sürüyor. Uygulamanın devam etmesini ve kendilerine iş verilmesini isteyen işçiler Cumhuriyet caddesinde bulunan Feqiye Teyran Parkında basın açıklaması düzenledi. İş-Kur işçileri, 'Direne Direne Kazanacağız' sloganları atarken ‘Depremzede Van İş-Kur işçileri yine enkaz altında kaldı’ pankartı taşıdı.

İş-Kur işçilerine verilen sözlerin ve vaatlerin hiçbirinin gerçekleşmediğinin altını çizen işçi temsilcisi Selim Cengiz, “Sayımız aşamalı olarak azaltıldı, çalışma süremiz kısaltıldı ve kimimizin ise işine son verildi” ifadelerini kullandı. Van depreminde yaşanan travmalara da değinen Cengiz,  “Bizler Van İli ve ilçelerinde yaşanan deprem felaketinde Van boşalınca bizler Van’ı terk etmedik ve Van’ın tekrar ayağa kalkmasın için enkaz çalışmalarında, Kamu ve Kamu kuruluşlarında, yardım dağıtımlarında ve hatta kimsenin canına ve malına zarar gelmesin diye bekçilik bile yapan emekçileriz” şeklinde konuştu.

İşçilere verilen bazı sözlerin unutulduğuna işaret eden Cengiz, “2014 yılının 13 06 2014 tarihinde yetkililerce bize verilen sözler unutuldu ve çıkışlarımız bir daha alınmamak üzere veril. Bizler sesimizi mağduriyetimizi yetkililere duyurmak için 3 ay boyunca Van ilinde ekmek mücadelemizi sürdürdük ancak sesimi bir türlü duyuramadık. Sesimizi duyurmak için Ankara’ya yürüdük” diye konuştu.

Kendi kaderlerine terk edildiklerini belirten Cengiz, “Çoluk çocuğumuza ekmek götürmek istiyoruz. Bizler geçici değil bizler kalıcı bir çözüm getirmesini istiyoruz. Bu nedenle bu ekmek mücadelemizi sürdürerek ve sesimizi yetkililere duyurmak için yine Ankara’ya yürüyeceğiz. Mücadelemizi bize kalıcı bir çözüm getirilinceye dek sürdüreceğiz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Polimer Kauçuk işçisi grevde

SONRAKİ HABER

ABD’de balkon çöktü: 6 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa