21 Haziran 2015 00:49

Yasa dışı belge mi isteyecekler?

Hatay’da DHKP-C’ye üye oldukları iddiasıyla yargılanan 17 KESK üyesi hakkında mahkeme, '17 kişinin örgütle bağlantısı MİT’e sorulacak' dedi.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Hatay’da DHKP-C’ye üye oldukları iddiasıyla yargılanan 17 KESK üyesi hakkında mahkeme, “17 kişinin örgütle bağlantısı MİT’e sorulacak” dedi. Mahkemenin kararını gazetemize değerlendiren sanık avukatlarından Tugay Bek, hukuk çerçevesinde yapılan araştırmaların savcılıklar bünyesinde yapıldığını belirterek mahkemenin böyle bir talepte bulunmasının MİT’in hukuk dışı yöntemlerle yaptığı araştırmalardan delil üretmek anlamına geldiğini ve kararın hukuk dışı olduğunu ifade etti. MİT’in yasal yollarla edinilmiş bilgileri savcılıklarla paylaşması gerektiğini ifade eden Bek, “MİT’in paylaşmak istemeyeceği nasıl bir bilgi olabilir?” diye sordu.

2013’te DHKP-C iddiasıyla KESK’e yönelik yapılan operasyon sonucu yasa dışı örgüt suçlaması ile tutuksuz yargılanan 17 KESK üyesi ve yöneticisinin duruşması geçtiğimiz günlerde Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında KESK’in yürüttüğü sendikal faaliyetlerin dosyada yasa dışı örgüt üyesi suçlamalarında delil olarak gösterildiği davanın son görülen duruşmasında mahkeme, sanıkların DHKP-C ile bağlantılarının olup olmadığının MİT’e sorulmasına karar verdi. Böyle bir taleple ilk kez karşılaşıldığının altını çizen sanık avukatlarından Tugay Bek, “MİT’in yasa dışı teknik takipleri, dinlemeleri varsa bu dava dosyasına delil olamaz. Şimdiye kadar bu şekilde kullanıldığına tanık olmadık. Ağır Ceza Mahkemesinin böyle bir şeye delil değeri biçmesinin büyük bir hukuk ihlali olduğu kanaatindeyiz” dedi.

‘HÜKÜMETİN KOMPLOSU’

2013 yılında KESK’e yönelik KCK adı altında operasyonların da yapıldığını hatırlatan Bek, eş zamanlı olarak DHKP-C adı altında da operasyon başlatıldığını ifade etti. Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasının ardından davaların gönderildiği Antep ve Mersin ağır ceza mahkemelerinin aynı dosyadan yargılanan KESK üyeleri hakkında beraat kararı vermesine karşın Hatay’daki davanın devam ettiğini söyleyen Bek, itirazlarına rağmen mahkemenin bu ilginç ara karara imza attığını söyledi. 2013 yılında başlatılan bu soruşturmaları Hükümetin KESK’e yönelik bir komplosu olarak değerlendirdiklerini belirten Bek, “KESK üyelerine dair bir kanaatin devlete bağlı olan bir kurumdan sorulmasının maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Sanıklar aleyhine bir sonuç çıksa da bunun somut bir bilgiye-belgeye dayanması gerekir. Sanıkların Mersin ve Antep’te olduğu gibi beraat etmeleri gerekir” dedi.

Yeni yılda Evrensel aboneliği hediye edin
ÖNCEKİ HABER

Hırsız deyince üstlerine alındılar!

SONRAKİ HABER

Selam verecek vakit bulamıyorlardı şimdi el ele direniyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa