24 Haziran 2015 08:49

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait 29 hidroelektrik santral (HES) ve bir doğalgaz elektrik üretim santralini, TP Petrol Dağıtım şirketini ve Türkiye Elektromekanik Sanayi'yi (Temsan) özelleştirme programına aldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararına göre, EÜAŞ'a ait Hopa Termik Santrali, Bursa Doğalgaz Santrali ve Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri (Aliağa KÇGT) Santrali ile Kesikköprü, Derbent, Çamlıgöze, Köklüce, Almus ve Yenice, Adıgüzel, Kemer, Karacaören 1 ve 2, Kepez 2, Manavgat, Fethiye, Kadıncık 1 ve 2, Doğankent, Kürtün, Torul, Seyhan 1, Seyhan 2, Yüreğir, Kılavuzlu, Menzelet, Tortum, Çamlıca 1 ve Şanlıurfa Hidroelektrik Santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirme kapsam ve programına alındı. 

Santraller varlık veya işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilecek. ÖYK kararıyla, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na bağlı TP Petrol Dağıtım AŞ'de bulunan kamuya ait hisseler ile TEMSAN'ın Hazineye ait yüzde 100 hisse de özelleştirilecek.

Karara göre, her iki kurum da satışın blok satış, halka arz, varlık satışı veya kiralama yönteminin uygulanması yoluyla özelleştirilecek. Kuruluşların özelleştirme işlemleri 2020 yılı sonuna kadar tamamlanacak. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et