'Ceylanpınar'da IŞİD'in hücre evleri var'
IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 45-50 kişilik grubun yurttaşların tepkisinin ardından ortadan kaybolduğu Ceylanpınar'da halk tedirgin. İlçede IŞİD'e ait hücre evlerin bulunduğunu savunan halk, akraba ve yakınlarının yaşadığı Serêkaniyê'ye yapılacak bir saldırının doğrudan kendilerine yapılmış olacağını belirtiyor.
Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, geçtiğimiz günlerde IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 45-50 kişilik grubun halkın tepkisinin ardından ortadan kaybolması tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Serêkaniyê kentinin hemen karşısında bulunan ilçede, IŞİD'e ait hücre evlerin bulunduğunu savunan halk, akraba ve yakınlarının yaşadığı Serêkaniyê'ye yapılacak bir saldırının doğrudan kendilerine yapılmış olacağını belirtiyor.
Tüm ilçenin tedirgin olduğunu dile getiren DBP İlçe Eşbaşkanı Mustafa Simav, gözaltına alınanlara da herhangi bir gözaltı işlemi uygulanmadığını belirtti.
Yetkililerin söz konusu kişilerin "çalışmaya gelen işçiler" olduğunu ileri sürdüğünü söyleyen Simav, "Neredeyse tamamı işsiz olan bir ilçede iş olsa buradaki insanlar çalışırdı. Bu insanların karşı tarafa geçirilmek üzere Ceylanpınar'a getirildiği belli. Serêkanyê'de Kobanê'deki gibi bir katliam planlanıyordu. Halk ciddi bir tepki gösterdi. Çünkü karşı taraftaki insanlarla buradaki insanların tamamı yakın ve akrabalar. Hiç bir geçerliliği olmayan tellerle bu insanları birbirinden ayırmazsınız. Oraya yapılan her saldırı aynı şekilde bize de yapılıyor" diye konuştu.
'CEYLANPINAR'DA HÜCRE EVLERİ VAR'
IŞİD üyelerinin sınırdan geçirildiğine işaret eden Simav, ilçede IŞİD militanlarının kaldığı tespit edilen hücre evlerinin olduğunu söyleyerek, "Şu an Ceylanpınar'da bu çetecilere ait tespit edilmiş hücre evleri var. İlçedeler ve korunuyorlar. Bu nedenle bütün Ceylanpınar halkı tedirgin durumda. Serêkaniyê'de herhangi bir saldırıda burada da çok büyük galeyan yaşanır. Savaş ortamı gelişir" dedi.
IŞİD'liler İŞÇİ OLARAK GELDİ İDDİASI
Yaklaşık 15 gün önce ilçenin girişinde bulunan TOKİ evlerinin hemen önünde bulunan Mezopotamya Parkı'nda görülen ve görgü tanıklarının ifadelerinden IŞİD üyesi oldukları iddia edilen grubun bir bölümü olay yerine gelen araçlarla kaçarken, 10'a yakının ise polisler tarafından gözaltına alınmıştı.
Cafer Güven isimli yurttaş da şimdiye kadar defalarca ilçede benzer durumların yaşandığına dikkat çekerek, yetkililerin her defasında bu kişilerin çadır kamplarda yaşayan Suriyeliler olduğunu öne sürerek olayın üzerini kapatmaya çalıştığını belirtti.
Aşağı Doruklu Mahallesi'nde yaşayan Halil Doyulmaz isimli Arap yurttaş ise devletin IŞİD'lilere desteğini kesmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bunlar Suriye'den sonra bize, Türkiye'ye dönecek. Orda yaptıklarını burada da yapacak ve insanları öldürecekler. Baştakiler bunlara engel olmalılar, desteği kesmeliler ki yarın öbür gün burası da Suriye gibi olmasın" ifadesinde bulundu.
Evrensel'i Takip Et