İnsan tacirlerinin ilacını suya attığı Suriyeli çocuk öldü
Savaş ve zorunlu göçün yarattığı insanlık trajedisi bitmiyor. Suriye’nin Halep kentinden önce Mısır’a göç eden, oradan da Avrupa’ya gitmek için Akdeniz’i geçmek isteyen bir ailenin 11 yaşındaki hasta kızlarının ilacı insan tacirleri tarafından denize atıldı. Küçük kız fenalaşarak teknede yaşamını yitirdi. Acılı aile kızlarının cesedini Akdeniz’e bırakmak zorunda kaldı. Olay, aile insan kaçakçılarını İtalya’da yetkililere şikayet edince ortaya çıktı.
ÇANTALARLA BİRLİKTE İLAÇLARI DA ATTILAR
Ailesiyle birlikte İtalya’ya kaçmaya çalışan 11 yaşındaki diyabet hastası Suriyeli bir kız, insan kaçakçılarının insülin ilacını denize atması sonrası şeker komasına girerek teknede hayatını kaybetti. Kızının bedenini denize atmak zorunda kalan baba, yaşadıklarını İtalyan polisine anlattı. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, 2013’ten bu yana Mısır’da yaşayan Suriyeli Hasoun ailesi geçen haftalarda Mısır’dan İtalya’ya gelmek için bir göçmen teknesine bindi.
Baba Eyas Hasoun, eşi ve 6 kızlarından oluşan aile, tekneye binerken yanlarına iki sırt çantası da aldı. Çantaların içinde, ailenin 11 yaşındaki diyabet hastası kızı Raghad’ın insülin ilaçları da vardı.
Ancak 320 kişiyi taşıyan tekneye binmelerinden kısa süre sonra silahlı insan kaçakçıları sırt çantalarını denize attı. Baba Eyas Hasoun, hemen suya atlayıp çantayı çıkarmaya çalışsa da başarılı olamadı. Yolculuklarının 5. gününde ise, 11 yaşındaki Raghad fenalaşarak şeker komasına girdi.
ALMANYA’DA TEDAVİ ETTİRMEK İSTİYORLARDI
Hasoun, yaşadıklarını Corriere della Sera gazetesine şöyle anlattı: “Raghad sağ eliyle benim parmağımı tutuyordu. ‘Baba, baba’ diyor ama başka bir şey söyleyemiyordu. Ölüyordu”
Hasoun, kızının hayatını kaybetmesinin ardından, cesedin bozulmasından ve diğer kızlarının kardeşlerini o şekilde görmesinden endişe ettiği için kızının bedenini denize atmak zorunda kaldığını anlattı. Teknedeki diğer göçmenlere birlikte bir cenaze merasimi düzenledikten sonra, kızını denize bıraktı. Geçen perşembe günü Sicilya’ya ulaşan aile, hemen sonra Milano kentine geçerek Suriyeli mültecilerin kaldığı bir konuk evine yerleşti. Baba Hasoun, “Mısır’da daha fazla kalamazdık. Suriyeliler hedef alınıyordu. Kızlarım için endişe ediyordum. Almanya’ya giderek Raghad’ı kök hücre tedavisiyle iyileştirmek istiyorduk” dedi. (DIŞ HABERLER)