15 Ağustos 2015 11:57

İHD Adana Şubesi 1 aydır Suruç, Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda tutulan 23 YPG’linin durumuna dikkat çekmek için basın toplantısı gerçekleştirdi.

İHD Adana Şubesi’nde gerçekleşen basın toplantısında basın açıklamasını okuyan İHD Adana Şube Eş Başkanı İlhan Öngör, cenazelerin iç siyasetin aracı ve pazarlık konusu yapıldığını belirterek Hükümet’in açıkça savaş suçu işlediğini söyledi.

Tüm hukuki ve insani girişimlere rağmen cenazelerin verilmediğini ifade eden Öngör, alındığı söylenen bakanlar kurulu kararının ailelere ve kendilerine gösterilmediğini ifade etti.

Hükümetin insani değerler ve evrensel hukuku açıkça çiğnediğini ifade eden Öngör, cenazelerinin geçişine izin verilmeyen YPG savaşçılarının tümünün Türkiye vatandaşı olduğunu hatırlatarak “Kendi vatandaşlarına karşı savaş hukuku ilkelerini dahi çiğneyen AKP hükümetinin başlattığı savaşla ulusal ve uluslararası hukuk rafa kaldırılmıştır” dedi.Savaşan tarafların dahi cenazelerin alınması için savaşa ara verdiğinden bahseden Öngör, “Bu insani ve ahlaki bir tutumdur” dedi.  Evrensel insan hakları, insancıl ve toplumsal barışı sağlayan hukuk anlayışının hakim kılınması gerektiğini söyleyen Öngör, hiçbir inanç ve değerlerle bağdaşmayan bu hukuktan vazgeçilerek Kobane’deki YPG’li cenazelerinin ailelerine derhal teslim edilmesini istedi. (Adana/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

Has Çuval 37 ülkeye ihracat yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası nın ikinci en büyük 500 listesinde.

Has Çuval'ın iki fabrikasında 600 işçi fiili greve katıldı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et