16 Ağustos 2015 10:07
/
Güncelleme: 11:15

Cansu PİŞKİN
İstanbul

İstanbul’da dün gözaltına alınan HDK’li siyasetçilerin bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor. Gözaltına alınan 14 kişiden Eyüp Şeker'in başka bir dosyadan araması olduğu için direk adliyeye sevkedildiği ancak çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından  serbest bırakılan Şeker’in savcının itirazı üzerine tutuklandığı öğrenildi. 13 kişi savcılığa sevk edildi.
Öte yandan polis adliye önünde bekleyen aileleri “güvenlik zafiyeti” olduğunu gerekçesiyle adliye bahçesinden çıkarmaya çalıştı. Aileler itiraz edince Güvenlik Şube Amiri,  “Bana öyle talimat geldi çıkacaksınız” dedi. Bunun üzerine amirle konuşan Avukat Sinan Zincir, “Şu an 50 tane Kürt mü size güvenlik zaafiyeti oluşturuyor” diye sordu. Şube amiri de “Kasti bir gerekçeyle sizi çıkarmıyorum öyle emir aldım” diye yanıt verdi.

5 GÜNDÜR KAYIP OLAN GEZİCİ  TUTUKLU ÇIKTI
Gözaltıların beklendiği sırada kendisinden 5 gündür haber alınamayan Hikmet Gezici isimli yurttaşın da 14 ağustos da tutuklandığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin bilgi veren avukat Zincir, Gezici’den 5 gündür haber alamadıklarını, gözaltına alındığından dahi haberlerinin olmadığını ve bugün adliyeye geldiklerinde tutuklandığını öğrendiklerini söyledi.

ŞÜPHELİ TELEFON ARAMASI
İstanbul’da dün gözaltına alınan HDK’li siyasetçilerden Ecevit Taştı'nın bir hafta önce şüpheli bir telefon aldığı öne sürüldü. Taştı’nın oğlu Doğukan Taştı, babasını arayan kişinin “Ecevit abi ben Hamdi Gazi mahallesi karıştı acil gelmen lazım” dediğini, babasının, “Ben seni tanımıyorum” deyip telefonu kapattığını anlattı. Ecevit Taştı’nın daha sonra Gazi’de herhangi bir olay olmadığını öğrendiğini söyleyen Doğukan Taştı, bunun üzerine babasının aynı numarayı yeniden aradığını ve “Niye yalan söyledin” dediğini anlattı. Ancak telefondaki kişinin bu kez de  "Olay yok ama seninle görüşmemiz lazım" dediğini aktaran Doğukan Taştı, "Annemin telefonundan aradık, benim telefonumdan aradık böyle bir numara kullanılmıyor. Ama babam arayınca çalıyor" dedi.

4 BUÇUK YAŞINDAKİ ÇOCUĞA SİLAH DOĞRULTULDU
Taştı’nın evine baskın yapan özel harekat timlerinin en büyüğü 17 yaşında en küçüğü 4 buçuk yaşında olan 4 çocuğuna silah doğrulttuğu da iddia edildi.
Evrensel'e konuşan Taştı ailesi, yaşadığı korku nedeniyle 4 buçuk yaşındaki Reber'in  annesine,  “Anne Rıza Baba da (Arka Sokaklar dizisi karakteri) geldi mi? film mi çekiyorlar evimizde” diye sorduğunu anlattı. Yine, yüzleri maskeli ve silahlı 3 polis tarafından uyandırıldığını anlatan  Doğukan Taştı da "Polis olduklarını anlamadım IŞİD’li sandım" dedi. Ecevit Taştı'nın annesi Rabia Taştı da, oğlunun gözaltına alınmasına şu sözlerle tepki gösterdi:  "Benim oğlum hırsızlık mı yapmış tecavüz mü etmiş gözaltına alıyorlar. Tecavüzcü komutanı Diyarbakır'a atadılar (Musa Çitil) benim oğlum hakkını arıyor diye gözaltına aldılar" diye konuştu.

Evrensel'i Takip Et