07 Eylül 2015 20:09

Beypazarı'da Kürt tarım işçilerine saldırı, evler kundaklandı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 'Teröre lanet' adı altında bir grubun çoğunluğu tarım işçisi olduğu belirtilen halka sataşmasıyla başlayan olaylar büyüdü. (Fotoğraflar: www.haberankara.com)

Paylaş

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Kürtlerin yoğun olarak oturduğu Zafer Mahallesi'nde silahlar patladı. “Teröre lanet” adı altında konvoy oluşturan bir grup, daha sonra Zafer Mahallesi'ne girdi. Mahallede yaşayan ve çoğunluğu tarım işçisi olduğu belirtilen halka saldıran bu grup bazı ev ve araçları ateşe verdi.
Olaylar büyürken ilçede saatlerce silah sesleri duyuldu. Ankara'dan gelen takviye çevik kuvvet polisleri gece yarısına doğru grubu dağıttı. Ancak saldırganların ara sokaklarda tekrar biraraya gelerek Kürtlerin oturduğu bölgelere saldırmaya çalıştığı belirtiliyor.

Beypazarı Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü konu hakkında bilgi vermezken, yetkililerin tek söylediği “Ortalık çok karışık” oldu. Beypazarı Devlet Hastanesi görevlileri hastaneye çok sayıda yaralı sevk edildiğini belirtirken, HDP Ankara İl Eş Başkanı Semra Demir kendilerine 5 kişinin yaralandığı bilgisi geldiğini iletti.


1 KİŞİ SİLAHLA YARALANDI İDDİASI
AKP eski Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu sosyal medyada yer alan kundaklama görüntülerinin doğruluğunu teyit ettiğini twitter hesabından duyurdu. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesinin ardından saldırıların devam ettiğini belirten Kınıklıoğlu, silahla vurulan bir kişinin ambulansla Ankara'ya sevk edildiğini iddia etti.

DHA: 2'Sİ POLİS 7 KİŞİ YARALANDI
DHA'nın haberine göre, silah seslerinin duyulduğu saldırıda polis memurlarından Yakup Yılmaz ayağına isabet eden saçma ile Coşkun Kara ise atılan taşın başına isabet etmesiyle yaralandı. Diğer 5 yaralının ise saçma, taş ve soba darbeleri nedeniyle kaldırıldığı Beypazarı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dağlıca'da hayatını kaybeden 16 askerin kimlikleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Mamak'ta polis destekli ülkücü provokasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa