28 Eylül 2015 15:14

Yüksekova’da da sandıkları taşıma kararı alındı

Hakkari'nin Yüksekova İlçe Seçim Kurulu tarafından köylerdeki sandıkların ilçe merkezine taşınması kararı alındı. HDP İlçe Seçim Komisyonu Sözcüsü Fikret Turgut, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Yüksekova’da da sandıkları taşıma kararı alındı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 1 Kasım genel seçimleri için İlçe Seçim Kurulu tarafından sandıkların taşınması kararı alındı. Sandıkların taşınması ile Yüksekova’nın birçok köyünde sandık kurulamayacak, ilçe merkezinde ise sadece 12 okulda oy kullanılabilecek.
Sandık kurulamayan köylerde yaşayan seçmenler ise İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenen köylerde oy kullanabilecek. 69 bin 331 seçmenin bulunduğu ilçede toplam 223 sandık kurulacak. İlçe Seçim Kurulunun kararına tepki gösteren HDP İlçe Seçim Komisyonu Sözcüsü Fikret Turgut, partisinin oylarının azalması için böyle bir kararın alındığını belirtti. Turgut, karara itiraz edeceklerini söyledi.

TAŞIMA KARARI VERİLEN YERLER:
Daha önce Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 mahalle, 23 köy ve 1 mezrada,  Silopi ilçesinde  7 mahalle ve bir beldede, Batman’da 9 mahalle, Hakkari’de ise 3 mahalle, 26 köy ve 2 mezrada seçim sandıklarının başka yerlere taşınması yönünde il ve ilçe seçim kurulları tarafından karar verilmişti. Seçim kurullarının siyasi partilere seçmen listelerini göndermesiyle seçmenlerin oy kullanma yerlerinin değiştirildiği ortaya çıktı. Daha önce Diyarbakır’ın Silvan ilçesi ve Bitlis’te de YSK’ye taşımalı sandık için başvuru yapılmış ancak kabul edilmemişti. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!

317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri

204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'

0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
5 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et