05 Ekim 2015 14:41

Yasin Börü davası skandala dönüştü: Polis ifadeleri zorla imzalattı

AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP aleyhine propagandaya dönüştürdüğü HÜDA-PAR üyesi Yasin Börü cinayetinde skandallar bitmiyor. Davanın sanıkları üzerine ifade veren 2 sanık, ifadelerin polis tarafından zorla imzalattırıldığını söyledi.

Paylaş

Diyarbakır’da 6-8 Ekim Kobanê eylemlerinde hayatını kaybeden HÜDA-PAR üyesi Yasin Börü ile 3 arkadaşının öldürülmesine ilişkin davanın duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Olay tarihinde bir sanığının askerde, bir sanığının cezaevinde bir sanığının ise hastanede tedavi gördüğü ortaya çıkan davada bu kez de, 2 sanık diğer sanıklar verdikleri ifadelerin polis tarafından kendilerine zorla imzalatıldığını ve üzerlerine ifade verdikleri belirtilen sanıkların hiç birini tanımadıklarını belirtti.

‘NE İMZALATTIKLARINI BİLMİYORUM’

Cihan Haber Ajansı’nda yer alan haber göre Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, sanık avukatları, müşteki avukatları ve çok sayıda izleyici katıldı. Mahkeme daha önce diğer sanıklar aleyhine verdikleri ifadeleri dikkate alarak tutuklu sanıklar Sedat Çoban ve Mecnun Akkoyun’un ifadesini almak için sanıkların dışarı çıkarılmasına karar verdi. Sanık avukatları diğer sanıkların dışarı çıkarılmasına itiraz etti ancak mahkeme itirazı reddetti. Tutuklu sanık Mecnun Akkoyun emniyet ve savcılığa verdiği ifadeyi reddetti. Karakola ifade vermeye gittiğini dile getiren Akkoyun, “Bana karakolda bir şeyler imzalattılar. Beni tehdit ettiler. Ben de ne olduğunu bilmeden imzaladım. Baskı altında olduğum için imzaladım” dedi. Tutuklu sanık Sedat Çoban da emniyet ve savcılıkta verdiği ifadeyi kabul etmedi. Çoban, emniyetteki kendisine fotoğraf gösterildiğini, fotoğrafları gösterilen kişileri tanıyıp, tanımadığının sorulduğunu kaydetti. Fotoğrafı gösterilen bazı kişileri tanıdığını dile getiren Çoban, tanıdığı kişilerin cinayete karıştığına dair herhangi bir beyanda bulunmadığını söylediğini ileri sürdü. Çoban, olayın gerçekleştiği apartmanda amcasının oturduğunu bu nedenle olay sırasında apartmanda bulunduğunu söyledi. Eve gitmek için dışarı çıktığında bazı kişiler tarafından bir cesedin sürüklendiğini vurgulayan Çoban, “Olay yerinde yaklaşık 200 kişi vardı. ‘Bize onları vermeyenlerin evlerini tek tek yakacağız’ şeklinde slogan atıyorlardı” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler, 2900 kişiyi atma kararı alan Air France yönetimini bastı

SONRAKİ HABER

Abdullah Demirbaş tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa