12 Ekim 2015 05:11

Annesinin kucağında vurularak yaşamını yitirdi

Paylaş

Adana'da Ankara katliamını protesto eden yürüyüşün ardından DİHA'nın haberine göre ara sokaklara giren polisin açtığı ateş sonucu annesinin kucağındaki 5 yaşındaki Tevriz Dora, başından ağır yaralandı. Dora, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ankara katliamının protesto edildiği merkezlerden biri olan Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu, Hürriyet, Denizli ve Ova mahalleri ile Yüreğir'e bağlı Kiremithane ile Anadolu mahallelerinde "Katil Devlet" ve "Katil Erdoğan" sloganları eşliğinde yürüyüşler gerçekleştirildi. Denizli ve Hürriyet mahallelerinde yürüyüşe, gaz bombaları, ses bombası ve tazyikli su ile saldıran polis, Denizli Mahallesi'nde gerçek mermi kullandı.

Yürüyüş sonrası evlerine geçmek isteyen Dora ailesi, bu sırada ara sokaklara giren polisin açtığı ateşe maruz kaldı. Polis saldırısında annesinin kucağında bulunan 5 yaşındaki Tevriz Dora, vurularak ağır yaralandı.

Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan çocuk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren çocuğun cenazesi ise otopsi için Adana Adlı Tip Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Görgü tanığı Abdulhalim Güven, polisin ara sokaklara girerek halkı rastgele taradığını ve bu esnada annesinin kucağında olan çocuğun başından vurularak ağır yaralandığını kaydetti. Başka bir görgü tanığı ise polisin zırhlı araçtan sokak bulunan yurttaşlara ateş ettiğini ve bu ateş sonucu Tevriz Dora'nın başından vurulduğunu söyledi.

Ana caddede polis ve birkaç çocuğun olduğunu ve bir patlama sesi geldiğini ifade eden 65 yaşındaki Ahmet Caner adlı yurttaş, polislerin bulunduğu alandan kendisine ateş ettiğini ve saçmaların vücuduna isabet ettiğini kaydetti. Caner, hastanede tedavi edildikten sonra taburcu olup eve getirildiğini anlattı.

Otopsinin ardından Tevriz’in cenazesi ailesi tarafından alınıp toprağa verilecek. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken Savcılık ise çocuğun kafasına isabet eden mermiden cinayetten kimin sorumlu olduğunu ortaya çıkarmak için çalışma başlattı. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Metin Pesmen Tarsus'ta uğurlandı

SONRAKİ HABER

İkitelli'de liseli öğrencilere polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa