12 Ekim 2015 09:50
/
Güncelleme: 08:57

İngiliz gazetelerinde, Ankara’da Cumartesi günü Barış Mitingi'ne düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili pek çok haber ve yorum yazısı yer aldı. Guardian gazetesi ilk sayfasında, Ankara'da hayatını kaybeden EMEP GYK Üyesi Korkmaz Tedik'in cenazesinden bir fotoğrafa yer verdi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Yas tutuyoruz ama öfkeliyiz” sözlerini manşetine taşıyan gazete, ölü sayısını da 128 olarak duyurdu.

Libération gazetesi de “En kötü senaryo” diyerek Türkiye'deki iç savaş ihtimalini birinci sayfasına taşıdı.

Independent gazetesi de Ankara’da Barış Mitingi’ne düzenlenen saldırıya, başyazısı da dahil olmak üzere geniş yer ayırdı. Türkiye’de hükümetin Ankara’daki bombalı saldırıyla ilgili olarak IŞİD’i işaret ettiğini öne çıkardı. Gazetenin Ortadoğu muhabiri Patrick Cockburn, “Türkiye şiddet sarmalının yuttuğu 8 Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkesinin yolundan mı gidiyor?” sorusunu sordu. Ayrıca Independent gazetesinin baş yazısı “Türkiye’de terör” başlığını taşdı.

Financial Times gazetesi de Ankara’daki bombalı saldırıyla ilgili iki ayrı yazı yayımladı. Yazılarda “Türkiye'deki kutuplaşmanın derinleştiğine” dikkat çekti. Gazetenin İstanbul'daki muhabirinin haberi “Ankara’daki saldırının yarattığı öfke, ülkedeki bölünmeleri derinleştirebilir” başlığını taşıyor. Haber “Ekonomik ve siyasi istikrarsızlıkla boğuşan ülkede saldırının sonuçlarını kontrol etmek güç olacaktır” ifadesiyle başladı. (MEDYA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et