16 Ekim 2015 16:47

Ankara katliamında hayatını kaybeden Ercan Adsız’ın ismi ölümsüzleşecek

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ankara’daki ‘Emek, barış, demokrasi’ mitingindeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden EMEP İl Başkanı Ercan Adsız isminin kentte yaşatılması için girişimde bulunacağını açıkladı.

Paylaş

Barış talebi ile Ankara’ya giden ve burada gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Emek Partisi Çanakkale İl Başkanı Ercan Adsız’ın ismi ‘Barışın kenti’ vizyonunu her fırsatta dile getiren ve bunu ön plana çıkaran Çanakkale’de ölümsüzleşecek.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaptığı açıklamada, Adsız’ın barış için Ankara’ya gittiğini ve Çanakkale’nin de ‘barışın kenti’ olduğunu hatırlatarak, “Değerli Ercan Adsız kardeşimi de rahmetle anmak istiyorum. Tabi ayrıca ölen 97 insanımızı da. Bu ülkede, bu coğrafyada haksız yere canını kaybeden herkesin, kim olursa olsun asker, polis, sivil, nereli olursa olsun, kim olursa olsun bunlar hepsi bizim canlarımız. Keşke hep böyle mutlu günlerde bulaşabilsek. Ama maalesef, işte geçen Pazar günü gittik, orada kötü bir ortamda buluştuk. İnşallah bir daha böyle kötü felaketler de olmaz. Belki bir önerimiz olacak. Çünkü sonuç itibariyle bir STK lideriydi, bir siyasi parti başkanıydı. Barış için gitmişti. Barış için gittiği için, burası da barışın kenti olduğu için, o uğurda canını kaybettiği için burada adının yaşaması için meclis toplantısında bir girişimimiz olacak ve bunu değerlendireceğiz. Umuyorum uygun bir biçimde bunu yerine getiririz” ifadelerini kullandı. (Çanakkale/EVRENSEL)

Çanakkale'de emekçiler böyle bağırdı: Ercan Adsız, bu kentin onurudur

EMEP: 16 parti üyemiz hayatını kaybetti

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'deki protestoda polisi dövdüğü iddia edilen 5 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Türkiye'ye AB’nin sınır bekçiliği görevi verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa