21 Ekim 2015 11:33

Elif Kanlıoğlu'nun babası: Kızımızın mücadele azminin arkasındayız

Paylaş

Ankara katliamında hayatını kaybeden Elif Kanlıoğlu’nun ailesi Kocaeli’deydi. Emek Partisi ve Emek Gençliği’nin düzenlediği anma etkinliğinde yer alan aile, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Binası’nda taziyeleri kabul etti. 

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun olan ve EMEP Kocaeli İl Örgütü üyesi Emre Kanlıoğlu’nun kız kardeşi, Emek Gençliği Mersin İl Yöneticisi Elif Kanlıoğlu, 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenen Barış Mitingi’nde gerçekleşen bombalı terör saldırısında hayatını kaybetmişti. Elif Kanlıoğlu’nun ailesi Kocaeli’ye gelerek Eğitim-Sen Kocaeli Şube Binası’nda taziyeleri kabul etti. Sendikada düzenlenen programa; Elif’in babası Ümit Kanlıoğlu, annesi Öznur Kanlıoğlu ve kardeşi Emre Kanlıoğlu’nun yanı sıra amcası ve yengesiyle birlikte çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı. 
Elif Kanlıoğlu’nun babası Ümit Kanlıoğlu, anma programında yaptığı konuşmada, “Aydın ve özgür bir birey olarak mücadeleye katkı sağlayacağı dönemde faşist katillerce katledildi” ifadelerini kullandı. Kindar ve dindar yetiştirilen genç nesillerin araç olarak kullanılarak böyle bir katliam gerçekleştirildiğini aktaran baba Kanlıoğlu, “Acımız çok taze. Kızımızın verdiği mesajlar, dünya görüşü ve mücadele azminin arkasında olduğumuzu, onunla onur ve gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Emek Gençliği Kocaeli İl Sekreteri Çağıl Çağan Adıgüzel de, “Tek başına iktidar olamamanın korkusuyla saldırılarına alçakça devam edecek. Bizi sindirmeye yönelik bir katliamdı. 102 kişi içerisinde 16 yoldaşımızı kaybettik. Bunun acısı çok büyük. Bu kadar büyük bir öfkeyi çevirmemiz gereken şey daha büyük bir barış cephesi oluşturmak. Kana bulanan barış güvercinimizi daha yükseklere kaldırmaktır. Mücadeleden geri adım atmayacağımızı göstermektir. Elif’in de bizden isteyeceği bu olacaktır” dedi. Anmanın ardından Emek Partisi İl Binası’na geçen aile, ardından yaşadıkları Didim’e geçerek oradaki dostlarıyla bir gelmek için yola çıktı. (Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası 7 basın örgütünün temsilcisi Türkiye’de

SONRAKİ HABER

Alevi Dernekleri Federasyonu EMEP'i ziyaret etti: Kurtuluşun reçetesi birliktir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa