30 Ekim 2015 16:55

AKP Mersin’de 1.2 milyon seçmene 305 bin TL’lik mektup gönderdi

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Mersin

AKP Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan'ın 1 Kasım seçimlerine yönelik 1 milyonu aşkın adrese gönderdiği mektuplar için PTT'ye 305 bin TL ödendi.

AKP'nin Mersin’de birinci sıradan aday gösterdiği eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın kentte yaşayan 1 milyondan fazla seçmene yönelik gönderdiği mektup için dağıtım bedeli olarak 305 bin TL ödendiği ortaya çıktı. Mektup aynı hanede yaşayan her seçmene ayrı ayrı gönderildi.

BİZ BU PARAYLA BİR KENTİN SEÇİM ÇALIŞMASINI YÜRÜTÜYORUZ

Konuyla ilgili gazetemize konuşan HDP Mersin Milletvekili Çilem Öz ise Lütfi Elvan’ın bakanlık gücüyle Mersin’i teslim almaya çalıştığını söyledi. Öz “Halkın parasını mektuplara harcıyorlar. İl başkanlıkları üzerinde ödeme yaptırarak kılıf yaratmaya çalışıyorlar. Bu mektubu alan herkese sesleniyorum. Bu mektubun parası sizin cebinizden çıktı. AKP İl başkanına sesleniyorum bu paranın kaynağı nedir? Biz bu kadar parayla bir kentin seçim çalışmasını yürütüyoruz. Bunlar bu parayı sadece mektuba harcıyorlar. Bu paranın kaynağı bizce bellidir. Bu para 17-25 Aralık operasyonunda para sayma makinesinde sayılan paralardır” dedi.

KEŞKE MEKTUPTA ERMENEKLİ RECEP AMCAYI ANLATABİLSEYDİNİZ

Lütfi Elvan tarafından kendi şahsına ve Mersin'deki 1 milyon 200 bin seçmene gönderilen mektubun kaynağını soran MHP Mersin milletvekili adayı Baki Şimşek ise “Bu mektup MHP Milletvekili olarak bana da geldi. Ancak ben bu mektubu hala açmadım. Bu mektup, Mersin'de bulunan 1 milyon 200 bin seçmene gönderildi. Lütfi Elvan’a buradan sesleniyorum keşke mektupta Ermenekli Recep Amcayı anlatabilseydiniz. Mersin'in suçu nedir? Keşke devlete vergi veren şehirler içerisinde 6. sırada bulunmasına rağmen yatırım sıralamasında neden 61. sırada olduğunu anlatabilseydiniz. Muhalefet partisi milletvekili olarak şahsım ve eşim adına da gönderilen bu mektuba Mersinli hemşehrilerimin 1 Kasım'da gerekli cevabı vereceğine inanıyorum. Bu mektubun siyasi etik olarak bir başka adaya gönderilmesini de doğru bulmuyorum. Bu nedenle de açmadığım bu mektubu çevreci birisi olduğum için belediyemizin her yere dağıttığı geri dönüşüm kutusuna atığımı söylemeliyim” ifadesini kullandı.

DEVLETİN OLANAKLARI KULLANILIYOR

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit ise konuyla ilgili “Hazine olanaklarını kendi seçim kampanyasının finansmanı için kullanan AKP aynı etik dışı davranışı bu seçimde de sürdürüyor.  Devletin olanakları kullanılıyor. Ama Mersinliler ise olan bitenin farkında. Gerekli cevabı sandıkta verecektir” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Polis, Cumhuriyet gazetesinin bulunduğu caddeyi kapattı

SONRAKİ HABER

IŞİD’liler hükümet konağının karşısında mı örgütleniyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa