30 Ekim 2015 17:07

IŞİD’liler hükümet konağının karşısında mı örgütleniyor?

Paylaş

Diyarbakır’da, IŞİD’e yönelik operasyonda öldürülen 7 militandan 4’ünün, Bingöl’de hükümet konağının karşısında yer alan Kabulut Pasajının bodrum katında örgütlendiği iddia edildi. Dicle Haber Ajansı’ndan Meltem Oktay’ın haberinde yer alan iddiaya göre, militanlar uyuşturucudan cezaevine giren gençleri, mescit olarak kullandıkları bodrum katında örgütlüyor. Diyarbakır’daki operasyonda ölen kişilerin de IŞİD’e katılmadan önce uyuşturucu ticareti yaptığı ve bu nedenden dolayı cezaevine girdiği de belirtiliyor.

KENTİN GÖBEĞİNDE IŞİD’E ELEMAN KAZANDIRMIŞ

Haberde Diyarbakır’daki polis baskınında öldürülen Bingöl nüfusuna kayıtlı IŞİD militanı Sıddık Bülen’in eski Hizbullahçı olduğu ve “medrese eğitimi” adı altında gittiği Afganistan ve Çeçenistan’da, el Nusra ve el Kaide ile ilişki kurup, faaliyet yürüttüğü belirtildi. 2012 yılında uyuşturucu ticareti yapmaktan yakalanıp cezaevine de girdiği öğrenilen Bülen’in cezaevinden çıktıktan sonra IŞİD’e eleman kazandırma faaliyetine başladığı belirtildi. IŞİD militanlarının uyuşturucu suçundan cezaevine girip çıkmış gençleri örgütlediğine yer verilen haberde,  gençlerin “Hicret” adı altında IŞİD’in konumlandığı merkezlerden biri olan Rakka’ya gönderildiği ileri sürülüyor. Militanların, Yenişehir Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan hükümet konağının  tam karşısındaki Kabulut Pasajı’nın bodrum katını da mescit olarak kullandığı öne sürülüyor. Bülen gibi öldürülen diğer 3 IŞİD militanının da uyuşturucu ticareti yaptığı ve kentin en işlek caddelerinde bulunan bu mekana sık sık uğradığı ifade ediliyor.

‘BENİM OĞLUM IŞİDLİ’

Haberde söz konusu mescide gittiği öne sürülen 25 yaşındaki Ö.B’nin babası M.B’nin ifadelerine de yer veriliyor. Ö.B’nin uyuşturucu suçundan cezaevine girdiğini söyleyen M.B, oğlunun mescide gitmeye başladıktan sonra çok değiştiğini ifade ederek şöyle konuştu: Sakallarını uzattı. Çok sinirli biri oldu. Bize ‘Ben Hicret edeceğim’ diyor.” Mescide kendisinin de gittiğini aktaran baba M.B, orada bulunan kişilerin daha önce sakallı olduğunu; ancak şimdi hepsinin sakallarını kestiğini söyledi. Mescide gidip orada bulunanlara “Siz burada ne yapıyorsunuz, sizin başınız kim?” şeklinde sorular sorduğunu söyleyen M.B, ancak kimsenin kendisine cevap vermediğini kaydetti. M.B, “Orada bulunanların hepsi uyuşturucudan cezaevinde kalanlar. Şimdi hepsi DAİŞ’li olmuş” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP Mersin’de 1.2 milyon seçmene 305 bin TL’lik mektup gönderdi

SONRAKİ HABER

DİH: Başsavcılık Erdoğan ve AKP’nin sorumluluğunu örtüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa