30 Ekim 2015 17:11

DİH: Başsavcılık Erdoğan ve AKP’nin sorumluluğunu örtüyor

Paylaş

Demokrasi İçin Hukukçular (DİH), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Ankara Katliamı’yla yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

DİH, soruşturmayı yürüten başsavcılığın, hiçbir kanıt göstermeden IŞİD militanı olan  canlı bombaların “seçimden sonra Hükümet kurdurmamak, PKK’nin saldırılarına meşruiyet kazandırmak” için saldırıyı gerçekleştirdiğini söyleyerek Cumhurbaşkanı ve Başbakanın söylemlerine uygun bir açıklama yapma gayretine düştüğünü ifade etti.

DİH tarafından yapılan yazılı açıklamada IŞİD ve benzeri örgütlerin  AKP iktidarı süresince, tüm devlet kurumlarından büyük destek gördüğünü belirtilerek, “IŞİD bombacılarının eylem yapacağı istihbaratı biliniyor olmasına rağmen, kasden miting toplanma yerinde ve saatinde hiçbir güvenlik önlemi alınmayarak, IŞİD bombacıları için alan boşaltılmıştır. Bombacıları taşıyan şoförün itiraflarında açıkça yazıldığı gibi, katliamın hedefi, AKP’nin muhalifleridir. Katliamın failleri IŞİD militanları kadar bürokrasisi ve Hükümetiyle AKP iktidarıdır. Bu sorumluluğu gizleme çabasındaki Cumhurbaşkanı ve Başbakan, katliamdan kısa bir süre sonra ‘Kokteyl terör’,  ‘IŞİD, PKK,DHKP-C,MLKP, PYD gibi örgütlerin Katliamı birlikte yaptıkları ve esasen AKP Hükümeti’ne karşı yaptıkları’ yalanını yaymaya başlamışlardır” denildi. Açıklamada Başsavcılığın da, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AKP Hükümetinin Ankara Katliamıyla ilgili siyasi sorumluluğunu gözlerden kaçırma gayreti içine girdiği kaydedildi. Gizlilik kararlarıyla dosyanın mağdur ve avukatlara kapatıldığını, savcılığa sundukları delillerin teslim alınmadığını belirten DİH, buna karşın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AKP medyasının gerçek olmayan bilgileri ve dayanaksız siyasi yorumları kamuoyuna gerçekmiş gibi açıklayarak soruşturmayı saptırmaya çalıştığına vurgu yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’liler hükümet konağının karşısında mı örgütleniyor?

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Adam çıkmış Amed diyor, Amed ne ya!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa