1 Kasım 2015 12:20

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyünde halk, yine oy kullanmaya gitmedi. 2011 yılındaki depremin ardından belde olmaktan çıkarılıp köye dönüştürülen Kuşulular, bunu protesto için dört seçimdir oy kullanmıyor.

Belde statülerinin geri verilmesi için Ankara 10. ve 16. İdare mahkemelerinde iki dava açan Kuşulular, Danıştay’dan gelecek sonucu bekliyor. Bin 362 seçmenin bulunduğu Kuşu’da, kurulan dört sandık yine boş kaldı.

Kuşulu Fatih Ersoy, "Belediyeliğimizin elimizden alınmasına içerliyoruz. Bunun için de son iki yılda yapılan dört seçime gitmedik. Bu beşinci seçim. Şayet belediyeliğimiz bize geri verilmezse bundan sonraki seçimlerde de oy kullanmak için sandığa gitmeyeceğiz." dedi. Remzi Karakaya da, "Kuşu, 1952 yılından bu yana belediye olarak yönetiliyor. Bizim belediyeliğimizi elimizden aldılar. Bu beşinci seçim, yine gitmeyeceğiz. Belediyeliğimizin geri geleceğine de inanıyoruz. Belediyeliğimizi bize verdikleri takdirde seçime gideceğiz." şeklinde konuştu. (Kütahya/CİHAN)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et