6 Kasım 2015 06:19

Ülker Grubu'na ait İstanbul Şehir Üniversitesi’ne, kayyum atamasından önce Bugün gazetesinde yazan Ali Atıf Bir’in atanması hükümete yakın çevrelerin tepkisini çekmişti. 1 Kasım sonrası konuyla ilgili olarak Murat Ülker’den bir açıklama geldi.

Bugün gazetesi yazarı Ali Atıf Bir’in İstanbul Şehir Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan ‘Gülen Cemaati’ tartışmasıyla birlikte, üniversitenin 7 kişilik kurucu akademik kurulunun 3 üyesi istifa etmiş, üniversitenin “Cemaat’in eline geçtiği” öne sürülmüştü.

Konuyla ilgili Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, zamanlaması dikkat çeken bir açıklama yaptı. 1 Kasım'da ortaya çıkan tablo sonrası Murat Ülker, kişisel Twitter hesabından yayınladığı mesajda, “Müjde, Şehir Üniversitesi mütevelli heyet ve rektör seçimi yenileniyor. Bende yanlış anlaşılmaktan kurtuluyorum. Haklarınızı helâl ediniz” dedi.

Ali Atıf Bir’in rektör olarak atanmasının ardından görevi bırakan kurucu üyeler Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Medaim Yanık ve Doç. Dr. Fahrettin Altun’un, istifa açıklamasında, “Üniversite Rektörlüğü’ne Ali Atıf Bir gibi İstanbul Şehir Üniversitesi’nin misyonu, vizyonu ve değerleriyle açık bir karşıtlık içinde olan ‘YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye şeriatla savaşı kaybeder’ gibi ifadelerle anti-demokratik ve özgürlük karşıtı cephede yer alan ve bugüne dek ‘paralel devlet yapılanması’na destek veren bir ismin getirilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” ifadeleri yer almıştı. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et