20 Kasım 2015 11:40

Artvin'de Ankara Katliamı'ndan sağ kurtulanlara soruşturma!

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Artvin’de Ankara Katliamı’nı protesto eden, aralarında TMMOB ile  Eğitim Sen’in  üye ve yöneticilerinin bulunduğu 6 kişi hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet” iddiasıyla soruşturma açıldı. Haklarında açılan soruşturmayı değerlendiren Artvin Eğitim Sen Şube Başkanı Köksal Gümüş, soruşturmanın Ankara mitingine katılanlara açılmasının manidar olduğunu söyledi.

150 KİŞİDEN 6’SINA SORUŞTURMA

10 Ekim’de 102 kişinin öldüğü bombalı saldırının ardından 13 Ekim tarihinde  Artvin’de yaklaşık 150 kişi, “Her şeye rağmen barış” sloganıyla basın açıklaması yapmış ve eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’ye tepki öne çıkmıştı.

Eylem hakkında açılan soruşturmada TMMOB Artvin İl Temsilcisi Hakan Yavuz, TMMOB Üyesi Aydan Yerlikaya ve Birleşik Haziran Hareketi Üyesi Sercan Dede, “Cumhurbaşkanına Hakaret ettiği” iddiasıyla, Eğitim Sen Şube Başkanı Köksal Gümüş, Eğitim Sen Üyesi Nurcan Ay Katırcı ve Halkevleri Üyesi Durun Ali Koyuncu ise “2911 sayılı Kanun’a muhalefet” iddiasıyla Artvin Cumhuriyet Savcılığına giderek ifade verdiler. Haklarında açılan soruşturmayı değerlendiren Artvin Eğitim Sen Şube Başkanı Köksal Gümüş, “13 Kasım 2015’de gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasına katılan yaklaşık 150 kişiden, Ankara’daki mitinge katılan 6 kişinin savcıya ifade vermesi bir tesadüf değildir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ağar'ın sanık olduğu faili meçhuller davası görüldü: Susurluk raporu istenecek

SONRAKİ HABER

Abdullah Cömert davasında polis yine tutuklanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa