5 Aralık 2015 10:29

Merhaba Ekmek ve Gül okurları,  
Ben bir kot fabrikası işçisiyim. Size asgari ücretle ilgili tartışmaların işyerimde çalışanlar üzerindeki etkilerinden bahsetmek istiyorum. Edindiğim izlenime göre yeni hükümet kurulduktan sonra bütün çalışanlar asgarî ücreti konuşuyorlar. Farklı partilerin seçmenleri bu konuda uzlaşıyor. 
Kadın işçiler daha kaygılı. Asgari ücret artarsa patron sırtına binen yükü kadın işçileri işten çıkararak azaltmak isteyebilir. Asgari ücret zaten herhangi bir işçinin geçimini sağlamakta yeterli değil. Kadın işçilerin birçoğu aradaki farkı izin günlerinde çalışarak kapatmaya çalışıyor. İşçilerin diğer kaygısı ise asgari ücret arttığında gelecek olan zamlar. Asgari ücret daha artmadan ekmeğe zam yapıldı bile. Önümüzdeki günlerde havalar soğumaya başlayacak. Doğalgaz, elektrik işçilerin korkularını arttırıyor. Bir diğer kaygı da kıdeme bağlı olarak zaten 1300 lira maaş alanların bu artıştan faydalanıp faydalanmayacağı. 
Özetlemek gerekirse artacak olan asgari ücretin hesabının yine kendilerinin cebinden çıkacağını düşünüyorlar. Asgarî ücret konusunda umutlu değiller.  Genel algı; asgari ücret artsa bile herhangi bir işçinin asgari geçimini sağlamıyor olacak.
Esenyurt/İSTANBUL

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et