06 Aralık 2015 19:44

Irak'tan Türkiye'ye 48 saat süre

Musul'a giden Türk askerleri ile ilgili sert bir açıklama yapan Irak Başbakanı Haydar el Abadi, Türkiye'ye askerini geri çekmesi için 48 saat süre tanıdı.

Paylaş

Türk askerinin Musul'a gönderilmesiyle ilgili en sert açıklama Irak Başbakanı Haydar el Abadi'den geldi. Abadi, askerlerin Musul'a gelmesi için Irak hükümetinden bir izin alınmadığı ve hükümetin bu konudan haberinin de olmadığını söyledi. Abadi, Türkiye'nin 48 saat içinde askerlerini geri çekmemesi halinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de dahil olmak üzere mümkün olan tüm seçeneklerin kullanılacağının altını çizdi.

'SAYILARI EĞİTİM İÇİN ÇOK FAZLA'

Irak Başbakanı'ndan önce bir açıklama da Irak Savunma Bakanlığı'ndan gelmişti. Irak Savunma Bakanı Halid el Obeydi, "Kuzey Irak'a Türk güçlerinin konuşlandırılması Irak hükümetinin bilgisi olmadan gerçekleşti. Türk mevkidaşım bana askerlerin, Kuzey Irak'ta askeri eğitim verenleri korumak için gönderildiğini söyledi. Ancak bu askerlerin sayısı böyle bir işlem için çok fazla. Türk mevkidaşımdan askerlerin topraklarımızdan geri çekilmesini talep ettim" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

​ Sur'da bulunan ÖGC binasının ateşe verildiği iddiası

SONRAKİ HABER

Davutoğlu'ndan İbadi'ye Başika mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa