11 Mart 2016 10:49

Berkin Elvan mezarı başında anıldı: 'Bir polis değil emri veren yargılanmalı'

Paylaş

Gezi Parkı eylemleri sırasında, Okmeydanı'da polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 2. yılında mezarı başında anıldı.

Anmada konuşan baba Sami Elvan, ölüm emrini verenlerin yargılanmadığı müddetçe bir polisin yargı önüne çıkartılmasının bir anlam ifade etmeyeceğini belirterek, “Buradan bir kez daha söylüyorum oğlumun katili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır" dedi.

Anma sırasında fenalaşan anne Anne Gülsüm Elvan ise, oğlunun mezarına uzanarak "Yavrum ben geldim. Yaralarımı sar" diyerek uzun süre gözyaşı döktü

ANNE GÜLSÜM ELVAN HASTANEYE KALDIRILDI

Berkin Elvan'ın Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başındaki anmaya, anne Gülsüm, baba Sami Elvan ile Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ile Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert'in aileleri, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve çok sayıda yurttaş katıldı. Elvan’ın mezarı başında çıra yakarak anan yurttaşlar,Gezi direnişinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. Anne Gülsüm Elvan, oğlunun mezarına uzanarak "Yavrum ben geldim. Yaralarımı sar" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Oğlunun mezarına sarılarak Kürtçe ağıtlar yakan anne Gülsüm Elvan, anmaya katılanlara duygulu anlar yaşattı. Daha sonra fenalaşan anne Elvan, olay yerindeki ambulansla hastaneye kaldırıldı.

‘BU DAVADAN DA HİÇBİR ŞEY BEKLEDİĞİM YOK’

Elvan Ailesi ve Taksim Dayanışması adına konuşan mimar Mücella Yapıcı, “Umudumuzu yitireli tam iki yıl oldu" diyerek konuşmasına başladı. 11 Mart tarihinden bu yana hiçbir polis yargı önüne çıkarılmadığını söyleyen Yapıcı, “Tıpkı adalet peşindeki binlerce katledilen canlarımız gibi" sözleriyle tepki gösterdi. 2 yılın ardından Elvan’ı katleden polisin kimliğinin belli olduğunu hatırlatan Yapıcı, ancak polisin halen yargı önünde hesap vermediğini söyledi. Hukuki sürecin "oldu bittiye" getirilmeye çalışıldığının da altını çizen Yapıcı, şöyle devam etti: "Berkinimiz için aradığımız adaletin aynı zamanda milyonların talebi olduğunu biliyoruz. Bunun sorumluluğuyla sürecin peşini bırakmayacağız."

Baba Sami Elvan ise yaptığı konuşmada, 2 yıldır adalet arayışlarının sürdüğünü belirterek "Son aldığım bilgiler ismi açıklanan kişinin ifadesinin alındığıdır. Şunu biliyoruz ki bu kişileri hala sakladıklarını, davayı hala düşürmeye çalıştıklarını çok net biliyoruz. Ayrıca bu davadan da hiç birşey beklediğim yok hepinize duyurulur” dedi. Ölüm emrini verenler yargılanmadıkça bir polisin yargılanmasının bir anlam ifade etmeyeceğini dile getiren baba Elvan, “Buradan bir kez daha söylüyorum oğlumun katili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösteren Elvan, “Berkin ekmek almaya çıktı. Kanlı gömleğiyle geri döndü. Acaba Cumhurbaşkanı bizim acımızı anlıyor mu? Benim yaram hiç iyileşmiyor” dedi.

KORKMAZ: 3 YILDIR CANIMIZ YANIYOR

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ise yaptığı konuşmada, "Yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. 3 yıldır canımız yanıyor, yüreğimiz yanıyor. Umudun çocuğuydu Berkin. O bir umuttu bizim için. Ama maalesef onu da yitirdik. Canımız yanıyor" şeklinde konuştu. Açıklamaların ardından Elvan'ın mezarına karanfiller ve bir ekmek konuldu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

YGS sabahı toplu taşıma ücretsiz olacak

SONRAKİ HABER

Emek Bizim İnisiyatifi'nden 'Kopya Emek’e gitmemek için 11 gerekçe'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa