2 Mayıs 2016 14:23
/
Güncelleme: 13:34

Silopi'de 40 kişi öldürüldü 2500 ev yıkıldı

Sokağa çıkma ve ablukanın 7 Haziran’dan bu yana sürdüğü ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Temizledik, bitti’ açıklamalarında bulunduğu Silopi’de şimdiye kadar 40 kişi öldürüldü, 350’ye yakın kişi tutuklandı ve 2 bin 500 ev yıkıldı. Her şeye rağmen topraklarını terk etmeyen halk, komşu ya da akrabalarının yanına yerleşti. 

7 Haziran’da sabaha karşı mahallelere açılan ateş sonucu 3 çocuk babası Kamuran Bilin, 58 yaşındaki Hamdin Ulaş ve 17 yaşındaki Hıdır Tanboğa ise yaşamını yitirdi. 14 Aralık 2015 ve 5 Nisan 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları esnasında yaşamını yitiren ve aralarında 2 yaşındaki Esra Şalk’tan bir hafta boyunca cenazesi sokak ortasında bekletilen Taybet İnan’a, 3 Kürt kadın siyasetçi Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır’dan Tonguç ailesine 37 kişi öldürüldü. 

Silopi’deki saldırılarda yaşamını yitirenler şöyle; 

Hüseyin Güzel (70), Yusuf Aybi (81),  Reşit Eren (17), Axin Kanat (16), İbrahim Bilgiç (17), Şiyar Özbek (25), Süleyman Çoban (70), Taybet İnan (57), Yusuf İnan (40), Ayşe Burun Tekin (40), Mehmet Mete (11), Ömer Sayan (70), Hasan Sanır (75), Salih Erener (75), Seyfettin Sidar (30), Necati Öden (18), İsmail Yevşan (55), Ömer Yaman (45), Ömer Masul (65), Yusuf Yağcı (30), Seve Demir (41), Pakize Nayır (25), Fatma Uyar (27), İslam Atak (26), Aydın Mete (18), Hasan Yağmur (42), Yunus Kurnaz (19), Narin Kızıl (32), Şirin Altay (43), İsa Tonguç (29), Mühyettin Tonguç (35), Saadettin Tonguç (34), Ahmet Tonguç (75), Zülfiye Şalk (70), Behriye Erener (45), Rahime Sanır (14), Esra Şalk (2).
DBP’nin verilerine göre, ilçede 67’si parti meclisi üyesi ve yöneticileri olmak üzere 350’ye yakın kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DİHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et