10 Mayıs 2016 10:18

BM: Cizre'de 100'den fazla kişi canlı canlı yakıldı

BM, 'Elimizde, Türk güvenlik güçlerinin Cizre'de 100'den fazla insanı canlı canlı yaktığına dair tanık raporları var' diyerek yerinde inceleme istedi.

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Prince Zeid Ra'ad Zeid al-Hussein, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlara ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Zeid al-Hussein, “Elimizde, Türk güvenlik güçlerinin Cizre’de etrafı sarıp 100’den fazla insanı canlı canlı yaktığına dair tanık ve akrabalarının raporları var” dedi.

Associated Press’in (AP) haberine göre, Zeid Ra'ad Zeid al-Hussein, kendilerine Aralık ayı ortalarından Mart ayı başlarına kadar Cizre’de Türk ordusu tarafından işlendiği ileri sürülen ihlallerle ilgili olarak güvenilir kaynaklardan çok sayıda bilgi ulaştığını ve tablonun çok endişe verici olduğunu söyledi.

Zeid al-Hussein, Türkiye’yi bağımsız soruşturma yürütecek bağımsız bir ekibin bölgede engellenmeden araştırma yapmasına izin vermeye çağırdı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri, yetkilileri operasyonlar sırasında işkence, yargısız infaz, öldürücü şiddet ve keyfi gözaltıları yasaklayan uluslararası hukuka saygı göstermeye çağırdı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de askeri araç geçerken patlama oldu: 5 asker yaralı

SONRAKİ HABER

Saruhanlı'da 20 öğrencinin cinsel istismarı soruşturuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa