18 Mayıs 2016 15:03

Malatya Kadın Platformu: Tecavüzcü yasalar istemiyoruz

Malatya Kadın Platformu, Aile Bütünlüğünün Korunması Komisyonu’nun raporuna tepki göstererek Emeksiz Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi.

Paylaş

Malatya Kadın Platformu, 14 Ocak’ta kurulan aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması, aile kurumunun güçlendirilmesi  ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için meclis araştırma komisyonunun hazırladığı rapora tepki göstererek Emeksiz Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi. 

Eylemde konuşan Malatya Kadın Platformu dönem sözcüsü Perihan Yücekaya, araştırma komisyonun hazırladığı rapor ile kadınların boşanmasını zorlaştırma, tecavüzcü ve çocuk istismarcılarını ödüllendirme telaşında olduğunu söyledi. Açıklamanın devamında Yücekaya şunları dile getirdi: “Komisyonun hazırladığı rapora göre, çocukların cinsel istismarının ‘rızaya’ dayalı olabileceği ama yine de suç olarak kalması gerektiği söyledikten sonra çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca ‘sorunsuz’ ve ‘başarılı’ bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanması  öneriliyor.  İstismarı gerçekleştirilende 15 Yaşın altında olursa istismar suç olmaktan çıkarılıyor. Bu ailelerin 15 yaş altı çocuklarını fiilen evlendirmelerinin önünü açıyor.” (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

900 bin genç işsiz 1 milyon genç kayıt dışı çalışıyor

SONRAKİ HABER

EMEP direnişteki Avcılar Belediyesi işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa