29 Mayıs 2016 11:05

Ermenek’te madenciler iş bıraktı

Ermenek Cenne Linyit Kömürü Şirketi’ne ait 3 numaralı kömür ocağında çalışan 75 işçi, 4 aydır ücretleri ödenmediği için iş bıraktı.

Paylaş

Ermenek’te 2014 yılı Ekim ayında 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden katliamının meydana geldiği ocağın ruhsat sahibi Ermenek Cenne Linyit Kömürü Şirketi’ne ait 3 numaralı kömür ocağında çalışan 75 işçi, 4 aydır ücretleri ödenmediği için iş bıraktı. İşçiler, sorunun çözülmemesi halinde Zonguldak’taki madenciler gibi ocağa girip çıkmamayı düşündüklerini duyurdu. 

İşçiler, 3 gün işe gelmedikleri zaman iş akitleri sonlandırılacağı için maden ocağının önünde toplandıklarını dile getirdi. İşçiler adına konuşan Mehmet Davarcı, 4 aydan bu yana ücret alamadıklarını, bugüne kadar geçimlerini sürdürmeye çalıştıklarını ancak ekonomik olarak dayanacak güçleri kalmadığı için iş bırakma kararı aldıklarını belirtti. 

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Davarcı, şunları söyledi: “Patronlarımız bu zamana kadar çıkan kömürü satamadıklarını ve para kazamadıklarını söylüyorlardı. Biz de idare ediyorduk. Ama dayanacak gücümüz kalmadı. Ev kiramızı ödeyemiyoruz. Bakkala borçlarımız birikti. Bizimle ilgilenen kimse yok. İşletme yetkilileri maaşımızı isteğimiz zaman ‘Paramız olduğunda yatıracağız’ deyip çekip gidiyorlar. Kömür satamadıklarını söyleyerek maaşlarımızı vermiyor. Bu işe bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”

GEREKİRSE OCAĞA GİRERİZ

Biriken 4 aylık ücretlerini alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini  dile getiren işçi temsilcisi Davarcı, “Gerekirse Zonguldak’taki madenci arkadaşlarımız gibi ocağın içerisine girip çıkmamayı düşünüyoruz” dedi. Bireysel kredi borçlarının bulunduğunu, ev kiralarını ödeyemediklerini ve borçlarının biriktiğini dile getiren diğer işçiler de yetkililerin bir an önce sorunlarının çözümü için yardım etmesini istedi. (KARAMAN)

SOMA’DA DA AYNISINI YAPTILAR

301 madencinin can verdiği ve Türkiye tarihinin en çok ölümlü iş cinayeti olan Soma katliamının ardından da aynı sorunlar yaşandı. Katliamın yaşandığı ocağı kamulaştırmayan hükümet, 2850 madencinin işten atılmasına göz yumdu. İşten atılan madencilerin tazminatları ise T. Maden-İş ile patron arasında yapılan gizli protokolle 24 taksite bölündü. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Bodrum'da 'Boşanma Komisyonu Raporu'na tepki 

SONRAKİ HABER

Patronların imdadına İŞKUR yetişiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa