14 Haziran 2016 10:53

Orlando'da yaşamını yitirenler İstanbul'da anıldı

Orlando'da gey bara yapılan saldırıda yaşamını yitirenler için İstanbul'da düzenlenen anma etkinliklerinde 'Gökkuşağını solduramayacaksınız' denildi.

Paylaş

Orlando'da gey bara yapılan saldırı sonucu hayatını kaybedenler İstanbul'da etkinliklerle anıldı. Onur Haftası Komitesi tarafından Maçka Parkı'nda, MorFest'in çağrısı ile ise Beşiktaş'ta anma etkinliği gerçekleştirildi. 

Beşiktaş'ta MorFest çağrısı ile bir araya gelenler, Kartal Heykeli'nin önünde anma etkinliği düzenledi. "Aşk kazanacak, #SeninleyizOrlando", "Alışın buradayız" yazılı dövizleri taşıyan grup, büyük bir kartonu gökkuşağı renklerine boyadıktan sonra Kartal Heykeli'ne astı.

Anmada "Aşk aşk hürriyet, uzak olsun nefret", "Homofobiye karşı, transfobiye karşı, bifobiye karşı, nefret cinayetlerine karşı, ses çıkar", "Susma haykır, eşcinseller vardır" sloganları atıldı. 

Konuşmalarda IŞİD'in yaptığı katliamlara dikkat çekildi ve bu katliamcıları besleyen, nefret söylemlerini yayanların bugün Türkiye'yi yönetenler olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Nefretiniz de, IŞİD'niz de bizi engellemeyecek. Alışın buradayız, kadınlar, LGBTİ'ler hiçbir yere gitmiyoruz" denildi.

Bir diğer anma etkinliğinin adresi ise Maçka Parkı oldu. 7. Trans Onur Haftası Komitesi tarafından parkta transfobiye karşı gökkuşağı bayrağı açıldı ve katliamda yaşamlarını yitirenler için mumlar yakıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Yeni 15-16 Haziranlar gerek

SONRAKİ HABER

Gazeteci Ferhat Parlak tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa