28 Haziran 2016 18:15

Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı

Atatürk Havalimanı dış hatlarda terminalinde düzenlenen canlı bomba saldırısında 42 kişi hayatını kaybetti.

Paylaş

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin bulunduğu bölgedeki silahlı saldırı ve sonrasındaki patlamada 42 kişi hayatını kaybederken, bazıları ağır olmak 146 kişi de yaralandı

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde bu akşam peş peşe 2 ayrı patlama meydana geldi. 3 canlı bombanın saldırı düzenlediği öğrenildi. Önce bir canlı bombanın x-ray cihazından geçmeye çalıştığı, fark edilince etrafı tarayıp kendisini patlattığı belirtiliyor. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerinde bir saldırganın vurularak öldürüldüğü, vurulan bir saldırganın da kendisini patlattığı belirtiliyor.  Bir saldırganın da sağ olarak yakalandığı iddiası var. Bu bilgiler henüz teyit edilmedi. 

Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedilerek yaralılar en yakın hastane olan Bakırköy Sadik Konuk Hastanesine kaldırıldı. Hastane özellikle negatif kan gruplarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

ATATÜRK HAVALİMANI SAAT 20.00’YE KADAR KAPATILDI

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda canlı bomba saldırısının ardından önce sabah 05.00’e kadar durdurulan uçuşlarla ilgili yasak uzatıldı. Atatürk Havalimanı’na saat 20.00’ye kadar sefer yapılmayacak.

NOTAM olarak adlandırılan Notice To Air Man – Havacılara Bilgi Notu’nda bu bilgi tüm dünya ile paylaşıldı. Güvenlik önlemlerinin alınması ve arkasından terminal binasının işleyişinin sağlanması sonrasında uçuşların tekrar başlatılması planlanıyor. 
{{283854}}

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.


ATATÜRK HAVALİMANI'NDA UÇUŞLAR DURDURULDU

İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşen patlamaların ardından bütün uçuşlar durduruldu. Araç ve yaya girişine de kapatılan havaalanında hiçbir uçuşa izin verilmiyor. Ayrıcı gelen uçaklar havada bekletilirken, bazıları da diğer havaalanına yönlendiriliyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakan Binali Yıldırım, yaşanan gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde Kriz Masası oluşturulması talimatını verdi.

Mine İyidinç isimli görgü tanığı, Silah seslerinin duyulmasının ardından 30 saniye kadar arayla patlamaların yaşandığını söyledi. İyidinç, Dış Hatlar terminali 507 nolu kapıda patlamanın yaşandığını söyledi. Patlama ardından kendilerinin arkadan tarandığını söyleyen İyidinç, saldırı nedeniyle havaalanındaki depolarda saklandıklarını anlattı. Yeniden havaalanında bir hareketliliğin yaşandığını ve insanların kaçışmaya çalıştığını söyleyen İyidinç, en az 4 kişinin kendilerine saldırdığını söyledi. 

Görgü tanığı Gözde Aydınoğlu ise, 5-6 el silah sesi ardından patlama sesi duyduklarını ifade ederek, havaalanı çalışanlarının bir araya toplandıklarını ifade etti.

Güvenlik nedeniyle, havalimanı yönüne giden metro seferleri Yenibosna durağında son buluyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lice'deki roketli saldırıda 1 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de tutuklu öğrencilerden 3'ü tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...