09 Temmuz 2016 11:16

Sözcü’nün nefreti bitmiyor

Irkçı manşetleri bitmek tükenmek bilmeyen Sözcü gazetesi, Suriyelileri hedef almaya devam ediyor.

Paylaş

Irkçı manşetleri bitmek tükenmek bilmeyen Sözcü gazetesi, Suriyelileri hedef almaya devam ediyor. Önceki gün Suriyelilere ‘it kopuk’ diyen gazete, dün de birinci sayfasına Suriyelilerin denize girmesi ve pikniğe gitmesinden rahatsız olmasını taşıdı. 

Manşetinde “Türkiye’de hayat Suriyeliye rahat” başlığını kullanan gazete, düşük ücrete çalıştırılan, sokaklarda yaşamak zorunda kalan Suriyelileri görmedi, Suriyelilerin Türkiye’de Türk vatandaşlarının sahip olmadığı haklara sahip olduğunu iddia etti. 

Gazete birinci sayfasında Suriyelilerin denize girmesi ve pikniğe gitmesinden de rahatsız oldu. “Suriyeli 300 erkek, Menekşe Plajı’nda toplanıp eğlendi. Denize girdi. ‘Suriye, Suriye’ diye slogan attı. Çevredekiler rahatsız oldu” diye yazdı. Yeşilköy sahilinde Suriyelilerin piknik yapmasından da rahatsız olan ve bunu birinci sayfasında dile getirmekten çekinmeyen Sözcü “Neredeyse her ağacın altında bir Suriyeli aile vardı. Mangal yakıp piknik yaptılar. Bayram boyunca İstanbul’un keyfini çıkardılar. Ortalığı çöplüğe çevirdiler” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Ülkemden kaçmadım, görevimin başındayım’

SONRAKİ HABER

İstiklal’de özel harekatçılar devriye geziyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa