15 Temmuz 2016 21:11
/
Güncelleme: 20:45

'Yurtta Sulh Konseyi': Yönetime el koyduk

TRT Haber'de 'Yurtta Sulh Konseyi' adına okunan açıklamada yönetime el konulduğu ve sıkıyönetim ilan edildiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı açıklama şöyle:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, anayasal düzenin, demokrasinin, insani hak ve özgürlüklerinin tekrar temin ve tesis, ülkede hukukun üstünlüğünün yeniden hakim kılınması, bozulan asayış düzeninin tekrar sağlanması maksadıyla ülke yönetimine bütünüyle el koymuştur.

Tüm uluslararası anlaşmalarımız ve taahhütlerimiz eçerliliğini korumaktadır. Tüm dünya ülkeleri ile iyi ilişkilerimizin devam edeceğini temenni ederiz.

TSK'nın bildirisi, TRT ekranlarında okundu. Spiker Tijen Karaş'ın okuduğu bildiriden satırbaşları şöyle:

"Bu ahval ve şerait altında yüce Atatürk’ün önderliğinde milletimizin olağanüstü fedakarlıklarla kurduğu TSK “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesinden hareketle milletin bekasını devam ettirmek, hukuk devleti önündeki fiili engelleri ortadan kaldırmak, yolsuzluğu engellemek, terörizm ve terörün her türlüsüyle mücadele etmek." (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et