21 Temmuz 2016 13:51
/
Güncelleme: 17:54

Tezcan: OHAL, parlamentoyu devre dışı bırakacak

OHAL Tezkeresi görüşmelerinde CHP adına konuşan Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, OHAL'in parlamentoyu devre dışı bırakacağını, yetkileri sadece iktidarda toplamayı hedefleyen bir yönetim olduğunu söyledi

Tezcan OHAL'in darbe girişimine engellemek için sokağa çıkan vatandaşların oluşturduğu ruha zarar vereceğini belirterek şöyle konuştu: "OHAL o gece oluşan direniş ruhuna zarar verir. Bu parlamento içinde oluşan birlikte mücadele etme iradesine zarar verir. Bunu yaşatalım. Biz CHP olarak bu darbecilerle bu çeteyle onların devlet içindeki uzantılarıyla vereceğiniz mücadeleye destek verecek. Parlamentoya getireceğiniz bütün düzenlemelere destek vereceğiz. Bunlarla mücadele ederken demokrasiyi kurtarmanın yolu büyütmenin yolu olağan yöntemler kullanarak hukukun içinde mücadele etmektir. Biz CHP olarak OHAL'e gerek olmadığını, parlamentonda dayanışma içinde bu süreci yönetebileceğimizi, TBMM'nin bu süreçte devrede olması gerektiğini, OHAL'in iktidara yaramayacağı, Türkiye'ye faydası olmayacağını bu nedenle OHAL tezkeresine karşı çıktığımızı ve hayır dediğimizi belirtmek isterim." (ANKARA)
 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İktidarın mengenesi öfkeyi durduramıyor

İktidarın mengenesi öfkeyi durduramıyor

Antep’te polis, mahkeme kararını tanımadı, ekmek mücadelesi veren işçilere müdahale etti. İşçi, siyasetçi, öğrenci, muhalif belediye, basın… Herkes mengenede! Cezaevinde olanların sayısı cezaevi kapasitesini 90 bin aştı. Buna rağmen hükümet daha çok insanı daha uzun süre cezaevinde tutacak yargı paketi hazırladı. Yine de tepki cezalandırılarak durdurulamıyor!

90 bin fazla: 301 bin 397 kapasiteli cezaevinde 392 bin 456 kişi kalıyor.

32 adet: 11 cezaevi yapımı sürüyor, 21 yeni cezaevi projesi hazır.

Yüzde 700: 2002’de 49 bin 512 olan mahpus sayısı yüzde 700 arttı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et