24 Temmuz 2016 09:20

ÖGC: Zehra Doğan derhal serbest bırakılsın

JINHA Editörü Zehra Doğan'ın Nusaybin’de tutuklanmasına tepki gösteren ÖGC "Derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" açıklaması yaptı.

Paylaş

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Yönetim Kurulu, dün Mardin’in Nusaybin ilçesinde tutuklanan Jin Haber Ajansı (JINHA) Editörü Zehra Doğan'a ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türkiye'de gerçekleri yazan, halkla paylaşan ve görülmeyeni görünür kılan gazetecilerin gözaltına alınıp tutuklandığına değinilen açıklamada, en son çatışmaların yoğunca yaşandığı Nusaybsin’de aylarca haber takibi yapan Zehra Doğan'ın, ilçeden ayrılır ayrılmaz 22 Temmuz günü Mardin’de gözaltına alındıktan sonra "tanık" ifadeleri gerekçe gösterilerek tutuklandığına yer verildi. 

'DERHAL SERBEST BIRAKILSIN'

Tanık ifadesinde, "Bu şahsın açık kimliğinin Zehra Doğan olduğunu burada sizlerden öğrendim. Şahsın ismini bilmiyorum, gazetecidir" şeklindeki ifadelerinin tutuklanmaya gerekçe yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, Savunmasında gazeteci olduğunu ve hakkındaki suçlamaların tamamının gazetecilik faaliyetinden kaynaklı olduğunu belirten Doğan'ın, ayrıca Türkiye Gazeteciler Sendikası'na üye olduğunu söylemesine rağmen tutuklandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "JINHA Editörü Zehra Doğan, gerçekleri yazdığı için gözaltına alınıp tutuklandı. Biz Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) olarak meslektaşımızın tutuklanmasını kınıyoruz. Derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Her zaman dediğimiz gibi ÖGC olarak sürekli doğruları ve gerçekleri yazan meslektaşlarımızın yanında olup haklarını savunmaya devam edeceğiz" denildi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

ETHA: Muhabirimiz Özer serbest bırakılmalı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da 2070 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa