26 Temmuz 2016 08:16

Bangladeş’te 9 yaşındaki işçi çocuk işkence ile öldürüldü!

Başkent Dakka’da bir tekstil fabrikasında çalışan 9 yaşındaki bir çocuğa işkence yapıldığı, çocuğun hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Paylaş

Çalışma koşulları ve kitlesel işçi ölümlerinin yaşandığı iş cinayetleri nedeniyle “Tekstil cehennemi” olarak bilinen Bangladeş’te bu kez bir işçi çocuk işkenceyle öldürüldü.  

Başkent Dakka’da bir tekstil fabrikasında çalışan 9 yaşındaki bir çocuğa işkence yapıldığı, çocuğun hayatını kaybettiği öğrenildi. 

İsveç Haber Ajansı TT, fabrikada çalışan bir kaç kişinin, yüksek hava basınçlı komprosörün hortumunu çocuğun makatına sokarak ölümüne neden olduğunu duyurdu. Hava basıncının çocuğun organlarını parçaladığı, iç organlarında kanamaya ve ölümüne neden olduğu belirtildi.

Polis, çocuğun ölümüne yol açan işkenceyi gerçekleştirdiğinden şüphelendiği bir kişiyi göz altına aldı. Fabrika sahibi de, çok küçük yaştaki çocukları çalıştırma suçundan aranıyor. Olayın geçtiğimiz yıl ağustos ayında çocuk işçilerin hakları için mücadele ettiği için öndürülen 13 yaşındaki çocuk işçinin ölümüne benzediği yorumları yapılıyor.

UNICEF’in tahminlerine göre yasalar yasaklamasına Bangladeş'te 5 milyon çocuk yasa dışı olarak çalıştırılıyor. (Stockholm/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TEM'de 8 araç birbirine girdi: 7 yaralı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Emin Demir'e 4 yıl ceza verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa