11 Ağustos 2016 11:22

Yenikapı'ya gitmeyen Sıla'nın konserleri iptal edildi

'Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum' diyerek Yenikapı'ya gitmeyen Sıla'nın konserleri iptal edildi.

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yapılan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne "Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” diyerek katılmayacağını açıklayan Sıla'nın konserlerini iptal etti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Tuzaklara karşı milletimizin ve millet kavramını idrak etmiş olan sanatçılarımızın sergilediği onurlu duruş ve topyekun karşı koyuş, Türk Milleti nezdinde millet olma kavramı içerisinde hak ettiği yeri bulmuştur. Bu bağlamda halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve iradeyle alay eden sanatçılar da bulunmaktadır. Bu nedenle söz konusu sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu’nun 21 ve 22 Eylül 2016 tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesinde yapılması düşünülen konserleri belediyemizce iptal edilmiştir." 

BURSA KONSERİ DE İPTAL EDİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı'ndan yapılan açıklamada ida Sıla'nın 28 Eylül'de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyartosunda gerçekleşmesi planlanan konserinin iptal edildiği belirtildi. 

Açıklamada, "Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve irade konusunda gerekli duyarlılığı göstermeyen sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu’nun 28 Eylül 2016 tarihlerinde Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda yapılması düşünülen konserin yer tahsisi belediyemizce iptal edilmiştir" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler meslektaşlarının gözaltına alınmasına tepkili

SONRAKİ HABER

egedesonsoz.com da kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa