12 Ağustos 2016 09:40

Ankara'da Gülen'e peşkeş çekilen bir arsa daha açıklandı

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Turgut Özal Üniversitesi’ne Hazine arazilerinin tahsis edildiğini iddia etti.

Paylaş

Ankara'da Gülen cemaatiyle ilişkili kurumlara parsellenen yerleri açıklamaya devam eden Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Turgut Özal Üniversitesi’ne Hazine arazilerinin tahsis edildiğini iddia etti. Oda, bu tahsisleri yapan yetkililerin açıklanması ve haklarında işlem başlatılması için çağrı yaptı.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, geçmişte Gülen Cemaati'ne tahsis edilen yerleri açıklamaya devam ediyor. Oda tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Daha önce Maliye Hazinesine ait parselde yurdu bulunan Turgut Özal Üniversitesi'ne, yine Maliye Hazinesine ait Ankara İli, Yenimahalle ilçesi, Çerçideresi Mahallesinde arsa tahsis edilmiş. 39.212,00 metrekare alana sahip olan 8010 ada 9 parseldeki yapı, darbe girişiminin ardından polis tarafından girişi tutulmuş, üniversite amblemleri kağıtlarla kapatılmıştır. Binanın ise halen mühürlenmemesi dikkat çekiyor” denildi.

'KAMU PARSELLERİ KAMUYA KAZANDIRILSIN'

15 Temmuz darbe girişiminde yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan bu örgüte nasıl bu kadar rahatça parsellerin tahsis edilebildiği sorulan açıklamada, devletin ilgili organları tarafından tahsis edilen ve yapılaşması gerçekleştirilen bu ve diğer yerlerle ilgili açıklama yapılması gerektiği vurgulandı. Tahsis süreçlerinin soruşturulması, idari ve hukuki işlemlere hızla başlanması istenilen açıklamada, “Kamu kurum ve kuruluşları eliyle yasadığı terör örgütlerine tahsis edilen parsellerin yeniden kamuya kazandırılması, kullanım amacı doğrultusunda kamunun bütününe hizmet edecek şekilde kullanıma açılmasını, sorumlular hakkında gerekli işlemlere ivedilikle başlanılması gerektiğini kamu vicdanı açısında talep ediyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nihat Kazanhan davası 23 Eylül'e ertelendi

SONRAKİ HABER

DİSK/Emekli-Sen: Zorunlu BES zorbalıktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa