19 Ağustos 2016 12:48

İHH okul müdürlerini eğittiğini doğruladı

İHH, gazetemize gönderdiği tekzip kararı ile 3 Mayıs 2016'da yayınladığımız, ‘İHH tarafından okul müdürlerine eğitim verildiği' haberimizi doğruladı.

Paylaş

İNSANİ Yardım Vakfı (İHH), mahkeme aracılığıyla gazetemize gönderdiği tekzip kararı ile 3 Mayıs 2016 tarihinde yayınladığımız, ‘İHH tarafından okul müdürlerine eğitim verildiği’ yönündeki haberimizi doğruladı. Ancak İHH gazetemize gönderdiği tekzip metni ile söz konusu haberdeki eğitimin içeriğine ilişkin itirazda bulundu.

3 Mayıs 2016 tarihinde yayınladığımız “İHH okul müdürlerine ne öğretecek” başlıklı haberimize İHH mahkeme aracılığıyla yanda yayınladığımız tekzip metnini gönderdi. Ancak tekzipte görüldüğü gibi İHH, haberin içeriği olan okul müdürlerine eğitim verilmesini değil, eğitimin içeriğine ilişkin eleştirilere itiraz etti.

Haberin içeriğinde yer alan “Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki resmi ve özel okulların müdürlüklerine gönderilen yazı ile İHH başkanı Fehmi Bülent Yıldırım tarafından ‘Dünya Mazlumların Hamisi; İHH’ konulu konferans düzenlenecek. ‘Kendini geliştir, kendini değiştir projesi’ kapsamında yapılması planlanan konferansa okul müdürleri katılacak. Konferansın amacı ise ‘Okul müdürlerine farklı bakış açıları kazandırmak, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak’ olarak açıklandı” bilgileri tekzip metni ile doğrulandı.

Söz konusu eğitimin içeriği Eğitim Sen ve öğrenci velileri tarafından eleştirilmiş, eğitimin yapıldığı gün salonun önünde eylem düzenlenmişti. Eylemde Eğitim Sen Milli Eğitim Bakanlığı’nın İHH ile iş birliğine son vermesini talep etmiş ve laik eğitim talebi ifade edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ölüm orucundaki Filistinli tutsaklara destek

SONRAKİ HABER

HDP'li Toğrul: AKP, belediyelere kayyımdan vazgeçmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa