20 Ağustos 2016 09:38

Binali Yıldırım: Esad geçiş sürecinde muhatap alınabilir

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'deki iç savaşı bitirmek için Beşar Esad'ın geçiş sürecinde muhatap olarak kabul edilebileceğini söyledi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım yabancı medya temsilcileri ile yabancı dilde yayın yapan yerli medya kuruluşlarının temsilcilerini Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

Saat 10.15'te başlayan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmede, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Çin, Japonya ve Katar gibi ülkelerde yayın yapan ajans, TV ve gazetelerin temsilcileri yer aldı. Buluşmaya uluslararası ajanslardan, AA, Associadet Press, AFP, Reuters, DPA, Xingua ve Bloomberg'in temsilcileri; CNN İnternational, ARD, Al Jazeera Arapça, France 24, TRT World ve Al Araby Televizyonlarının temsilcileri ile The Wall Street, Journal, The New York Times, Asahi Shimbun, Süddeutsche Zeitung, Le Figaro, Daily Sabah, Hürriyet Daily News ve The Times gazetelerinin temsilcileri katıldı.

Başbakan Yıldırım burada gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. 

'ESAD GEÇİŞ DÖNEMİNDE MUHATAP ALINABİLİR'

İran, Körfez ülkeleri, ABD ve Rusya'nın ortak katılımıyla Suriye'de çözüm bulunması için çalışılabileceğini belirten Yıldırım, "Türkiye önümüzdeki 6 ay içinde Suriye konusunda bölgesel bir oyuncu olarak daha aktif bir rol üstlenecek. Suriye'nin etnisite temelinde bölünmesine izin vermeyeceğiz. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad geçiş döneminde muhatap alınabilir ama Suriye'nin geleceğinde bir yeri olamaz" dedi.DARBE GİRİŞİMİ VE İSTİHBARAT YAPILANMASI…

'GÜLEN'İN İADE SÜRECİ HIZLANDIRILMALI'

15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki isim olduğu iddia edilen Fethullah Gülen'in ABD'den iade edilmesiyle ilgili de konuşan Yıldırım, Washington'dan sürecin hızlandırılmasını istediklerini aktardı.

Yıldırım, istihbarat yapılanmasının tamamen değişeceğini, iç ve dış istihbaratların birbirine koordine edileceğini, onları denetleyecek bir yapının da oluşturulacağını dile getirdi.

Kürt sorununda yeni bir barış süreci olmayacağını vurgulayan Yıldırım, PKK ile diyaloga girmeyeceklerinin altını çizdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da ağır hasar gören 5000 binadan 1300'ü yıkıldı

SONRAKİ HABER

Aslı Erdoğan'ın tutuklanması Gündem önünde protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa