20 Ağustos 2016 12:35

EMEP’ten direnişteki Tedi işçilerine ziyaret

EMEK Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, direnişteki Tedi işçilerini ziyaret etti. 

Paylaş

Organize sanayii bölgesinde toplanan Emek Partisi üyeleri buradan Tedi işçilerinin direniş çadırlarına yürüdü. Yürüyüş boyunca  ‘iş, ekmek, özgürlük’, ‘Tedi işçisi yanlız degildir’ sloganları atıldı. 

Çadır önünde bekleyen işçiler EMEP üyelerini sloganlarla karşılarken, burada DİSK’e bağlı Limter İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı, direniş sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ardından Tedi işçileri adına konuşan İkbal Karaoğlu ise EMEP’in gösterdiği dayanışmanın güçlerine güç kattığını belirterek, desteğin sürmesini istedi. 

Daha sonra söz alan EMEP İstanbul İl Yöneticisi Metin İlgün, OHAL gerekçe gösterilerek işçiye zulm etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirterek, “Emek Partisi olarak, Türkiye işçi sınıfı ve halklar olarak OHAL’in bir an önce kaldırılmasını istiyoruz” dedi. OHAL gerekçesiyle basın ve ifade özgürlüğüne engeller konulmasının, gazetelerin kapatılıp, yazarların tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu belirten İlgün, “İşçilerin haberlerini yapan gazetelerin kapatılmasına en başta işçi sınıfı ve emekçiler karşı durmalı. Tuzla başta olmak üzere her alanda Tedi işçilerinin direnişlerini sahiplenip, dayanışmayı örmeye devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ümit’in ismi Barış bebekte yaşayacak: Barış’ın Ümidi

SONRAKİ HABER

Gazeteci Kaya ve Kızılkaya'nın gözaltı süresi uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa