21 Ağustos 2016 11:30

Saldırıya EMEP'ten tepki: Savaş politikalarının sonucu

EMEP Bölge Örgütü, Antep’teki saldırının, savaş ve yıkım politikalarını sonucu olduğu belirtildi.

Paylaş

EMEP Bölge Örgütü, Antep saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Saldırıyı kınayan EMEP açıklamasında şunlar belirtildi: “AKP-Erdoğan iktidarının ülkede ve Bölge’de savaş,  gerilim ve müdahaleye dayalı politikaları neredeyse  her gün  başka bir yerde insanlarımızın canına mal olmaya devam ediyor. IŞİD denen bu barbarlığın Bölge’nin, ülkemizin ve halklarımızın başına nasıl musallat edildiğini biliyoruz. Başta Gaziantep ve sınır kentleri olmak üzere, bu cihatçı terörist çetelerin ülkede nasıl üslendiğini, nasıl örgütlendiğini biliyoruz.  IŞİD’in, devletin resmi kurumları, istihbaratı ve güvenlik güçleriyle nasıl ‘dostane’ ilişkiler kurduğu; başta Diyarbakır, Suruç ve 10 Ekim Ankara katliamları olmak üzere, şu ana kadar gerçekleştirdiği pek çok saldırı planından devletin istihbarat ve güvenlik güçlerinin önceden haberdar oldukları gibi gerçekler artık herkesin bildiği gerçeklerdir. Yine, IŞİD ve türevi olan cihatçı terörist çetelerin, Suriye’de Esad rejimine ve Rojava’lı Kürtlere karşı savaşmak üzere nasıl desteklendiğini, bu çetelerin sınırlardan istedikleri gibi nasıl gelip geçtiklerini, nasıl tırlar dolusu silah ve cephane yardımı yapıldığını da biliyoruz.” 

IŞİD’in en çok üslendiği kentlerin başında yer alan ve Suriye’ye sınır olan Antep’te gerçekleşmesinin tesadüf olmadığı belirtilen açıklamada, “Antep’te yeni bir saldırı olasılığına dair ciddi istihbarat bilgileri olmasına rağmen bu saldırının engellenmemesinin birinci dereceden sorumlusu iktidardır. IŞİD’in başından beri bütün eylemlerinde Kürtleri, Alevileri, ilerici, devrimci ve sol kesimleri hedef aldığı, bu gerçeğin şu ana kadar emniyet ve mahkemelerdeki ifadelerde de somut biçimde yer aldığı bilinmesine rağmen, her IŞİD saldırısından sonra AKP yetkililerinin ve yandaş medyanın ısrarla IŞİD’le birlikte başka örgütleri de sayarak ortalığı sulandırması ve kamuoyunu yanıltmak için alakasız bağlantılar kurmaya çalışması da bu sorumluluğun üstünü örtme telaşından başka bir şey değildir” denildi. 

DİKTA REJİMİNİ MEŞRULAŞTIRMAK İSTİYORLAR

AKP-Erdoğan iktidarı, OHAL ve dikta rejimini kalıcı hale getirmek ve halk nezdinde meşrulaştırmak için ülkeyi bilerek savaş, kaos ve terör ortamına sürüklediği belirten açıklamada şunlar ifade edildi: “Ülkemizin her köşesini savaş ve katliam alanına çeviren bu iktidara ve onun savaş politikalarına karşı tek yol barışın, özgürlüklerin hakim olduğu laik ve demokratik bir Türkiye için birleşmektir. Gaziantep’teki bu vahşi katliamın ve yaşadığımız bu acıların son olması için, demokrasiden, barıştan, emekten yana olan tüm güçleri, her milliyetten işçi ve emekçileri ve halklarımızı AKP-Erdoğan iktidarının ülkeyi iç savaşa ve yıkıma götüren bu gerici politikalarına karşı birleşmeye ve ortak mücadeleye çağırıyoruz.” (DiyarbakırEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu’dan katliama kınama

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Canlı bomba 12-14 yaşlarında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa