22 Ağustos 2016 03:45

Nazımiye'de şiddetli çatışmalar: 1 asker yaşamını yitirdi

Dersim'in Nazımiye ilçesinde sabah saat 04.50 sularında HPG'liler Nazımiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saldırdı. Şiddetli çatışmalar yaşandı.

Paylaş

Dersim'in Nazımiye ilçesinde sabah saat 04.50 sularında HPG'liler Nazımiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saldırdı. Şiddetli çatışmalar yaşandı.

DHA'nın haberine göre ilçeye giriş ve çıkışlar askerler tarafından kapatılırken, merkezden takviye birlikler getirildiği, jandarma ve emniyet binaları etrafında çatışmaların yoğunlaştığı, çevrede bazı binalarda yangınların çıktığı belirtildi.

DHA, saldırıda 1 askerin yaşamını yitirdiğini, 3 polisin yaralandığını duyurdu.

DİHA'nın haberine göre Nazımiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne HPG'liler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. İlçeye çok sayıda ambulans ve helikopter gönderildi. Çatışmanın 1 saate yakın sürdüğü bildirildi.

İlçe Emniyeti üzerinde siyah dumanlar yükselirken silah sesleri yer yer duyuluyor. 

Nazımiye'de "ikinci bir emre kadar" sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Nazımiye İlçesi'ne 30-40 kişilik bir grubun saldırdığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"22 Ağustos 2016 günü saat 04.50 sıralarında; ilimiz Nazımiye İlçesi'ne sızmaya çalışan yaklaşık 30-40 kişilik bölücü terör örgütü mensubu grup tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırıya güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilmiştir. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne destek kuvvet amacıyla gelen İlçe Jandarma unsurlarına yönelik roketatarlı ve silahlı saldırı sonucu 1 kahraman jandarma uzman çavuşumuz şehit olmuştur. Çatışma esnasında 3 polisimiz yaralanmış, polislerimizden 2'si tedavileri için Elazığ iline helikopter ile sevk edilmiştir. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Operasyon bölgesinden aracıyla çıkan ve olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 1 şahıs jandarma unsurlarımızca gözaltına alınmıştır. Çatışmaların devam ettiği sırada sağlık ocağı bahçesinde bulunan 2 adet hızır acil servisi ambulansı PKK'lı teröristler tarafından yakılarak kullanılmaz hale getirilmiştir. Nazimiye İlçe merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir. (HABER MERKEZİ)

FOTOĞRAF: DİHA

ÖNCEKİ HABER

Artık ‘hukuk yok’ demek de yetmez

SONRAKİ HABER

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa