25 Ağustos 2016 11:02

Metro Grossmarket'lerde grev kararı asıldı

Sosyal-İş ile Metro Grossmarket arasındaki TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün ülke genelinde 37 markete grev kararı asıldı.

Paylaş

Sosyal-İş Sendikası ile Metro Grossmarket arasındaki TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün ülke genelinde 37 Metro Gross Marketi'ne grev kararı asıldı. İşçilerin haklarını geriye götüren taleplerin kabul edilemeyeceğini belirten sendika, işvereni işçilerin haklarına saygı duymaya davet etti  

DİSK'e bağlı Sosyal İş ile Metro Grossmarket arasında süren 6. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. Sendika ile işveren arasındaki görüşmelerde 41 maddede anlaşmaya varılsa da taraflar parasal hakları düzenleyen maddelerde anlaşmaya varamadı. Metro işvereninin “yılda 4 ikramiye” hakkını, 2015 yılı ücretine giydirmeyi teklif etmesi sendika tarafından kabul görmedi.

Görüşmelerde, arabulucu aşamasından da anlaşma çıkmaması üzerine sendika grev kararı aldı. Alınan grev kararı doğrultusunda bugün tüm Metro'nun Adana, Antalya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, İzmit, Kayseri, Konya, Muğla, Malatya, Mersin ve Samsun'da bulunan toplamda 35 market ve deposunda sendika panolarına grev kararları asıldı. Grev kararı ise daha sonra açıklanacak bir tarihte uygulamaya konacak.

Konuyla ilgili sendikanın yaptığı açıklamada, haklarda geriye yönelik taleplerin kabul edilemeyeceği belirtilerek "Toplu iş sözleşmesinin temel amacı işçilerin hak ve ücretlerini korumak ve iyileştirmektir. Ancak Metro işvereninin ısrar ettiği teklif, iyileştirmeden ziyade mevcut hakların ciddi biçimde gerilemesine yol açacak niteliktedir. Dolayısıyla bu teklif uzlaşma zemininin daralmasına yol açmıştır. Üyelerimizin 11 yıllık kazanılmış hakkının geriye götürülmesi ise kabul edilebilir değildir" denildi.

EMEK GÜÇLERİNE ÇAĞRI

Açıklama şu şekilde sürdürüldü "Kazanılmış haklarımızın geriletilmemesi, işyerlerindeki çalışma barışı ve huzurunun sürdürülebilmesi için, Metro işverenini haklarımıza saygı göstermeye davet ediyoruz. Sosyal-İş Sendikası olarak, haklarımızı geriye götürmeyecek teklifleri her an müzakere etmeye hazır olduğumuzu hatırlatıyoruz. Başta Konfederasyonumuz DİSK ve DİSK’e bağlı sendikalar olmak üzere tüm emek ve meslek örgütlerini, emekten yana tüm güçleri önümüzdeki dönemde Metro işçileriyle dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz". (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Evrensel muhabirleri serbest bırakılsın'

SONRAKİ HABER

Abluka Avrupa Film Akademisi listesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa